Intriger på fotografisk bild, GUC

Feel free to låta bli att läsa.

Som jag har skrivit tidigare så har vi jobbat med ett modeprojekt i skolan i sammarbete med röda korset, och i tisdags i förra veckan så hälsade Martin Kelam på och sade vad han tyckte om våra bilder som senare ska hängas upp på Clarion Hotel Gillet. För att ge er lite bakgrundsinformation så att ni förstår hela hallået kring den här uppgiften så kan jag berätta att min klass, A-klassen, fick i genomsnitt bättre kritik för våra bilder av Martin än vad B-klassen fick. Och nu menar jag inte att vi var överlägset bäst, för Martin sade högt och tydligt att hans favoritbilder var tagna av en tjej i B-klassen. 

Till sitt försvar förklarade B-klassen att A-klassen började med denna uppgift någon vecka(vissa hävdar att det var en hel månad) innan B-klassen, att A-klassen hade tillgång till en blixt som inte B-klassen hade någon vetskap om och att A-klassen blev skjutsade och hämtade av sin lärare Mia, vi i A-klassen hade det lättare med andra ord sägs det. En annan förklaring till att A-klassens bilder fick bättre kritik än B-klassens kan vara att läraren Mia mutade Martin Kelam. 

Vill ni ägna er åt mer intressant läsning i detta ämne, läs denna blogg. Glöm inte kommentarerna..

Det tröttsamma, tycker jag, är att det alltid verkar finnas något som B-klassen finner orättvist. Det spelar ingen roll om det gäller förutsättningarna för modeprojektet eller att B-klassen gick miste om en halvtimmes snabb fika som A-klassen var med på med Jacob Forsell i samband med att utställningen Pressfotografins barndom hängdes upp på GUC. Alltid är det något, t.ex. att A-klassen får hänga upp flera av sina bilder i korridoren än vad B-klassen får, att A-klassen får lämna in bilder på bredden medan B-klassen blir tillsagda att endast bilder på höjden får lämnas in eftersom inte så många ramar till "breddare" finns.

Livet är fullt av orättvisor. Men inte började A-klassen gnälla för att B-klassen fick använda vilket glas de ville i sin "glas-uppgift" medan A-klassen blev tilldelade varsitt tråkigt och vanligt glas att fotografera av. 

Det finns två grupper i B-klassen: de som tycker att de har haft sämre förutsättningar inför mode-uppgiften och de som hävdar att de andra bara är griniga för att de blev totalt sågade av Martin Kelam och måste skylla på något. Någon bättre förklaring till att B-klassen hoppar på min klass kan jag inte hitta då det inte ens är oss, utan lärarna, de ska vara arga på. Citat från bloggen som jag länkade till här ovan om standarden på B-klassens bilder: "kvalitén skulle ha varit avsevärt mycket bättre om vi hade fått samma förutsättningar som a-klassen". B-klassen skulle alltså inte bara ha gjort modeprojektet lika bra som oss i A-klassen med samma förutsättningar utan också bättre. Anledningen till att A-klassen fick bättre kritik var inte för att vi är mer ambitiösa och duktigare fotografer utan för att vi blev särbehandlade. Är det något som är orättvist och en smula omoget så är det nog det. 

Det var allt från mig för tillfället. 

Kommentarer
Postat av: eva

Dåliga "förlorare"? De får väl skärpa till sig och visa vad de går för i nästa uppgift.

2008-12-15 @ 22:14:53
Postat av: Kajsa

Herregud vilka småmänniskor det finns i den där b-klassen.. A-klassen är den bästa! Det gäller även här nere på GK ^^

2008-12-16 @ 08:38:16
URL: http://optimistfjolla.blogspot.com
Postat av: Cicci

Du! Du glömde bort att skriva att de "blev tillsagda att de inte fick ha någon bakgrund i sina bilder"! Fy fan för orättvisorna alltså. Men nä Idus, jag håller med dig till fullo. Man gör det ju bara svårare för sig själv om man går runt och gnäller om minsta småsak hela tiden.

2008-12-16 @ 11:52:48
URL: http://osu.blogg.se/
Postat av: Petter =)

Ida har du sett det här inlägget ^^ Han äger sig själv ganska hårt om jag får säga det själv ;) http://seckisacki.blogg.se/2008/november/sovmorgon.html

2008-12-17 @ 18:18:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0