Whatching Brolle in a lyktstolpe

Än en gång kan jag inte komma på ett bättre jobb än det jag har. Brolle, vilken kille! Jag och Mona träffade honom i förrgår på Savoy innan spelningen på Rockoff. Vilket härligt gäng han hade med sig och vilken skön kille. Jag önskar att alla ålänningar(eller ja, alla MÄNNISKOR överhuvudtaget) var som Brolle och klättrade i lyktstolpar bara för att fotografen ska få en bra bild. Och bilden.. Den blev så himla konstig så jag älskar den mer och mer för varje gång jag ser den. Tror att jag ska framkalla den och hänga upp i taket ovanför sängen, så jag kan se den varje kväll och somna med ett leende på läpparna.

Hoffmaestro & Chraa
- bilden, har jag fått så mycket beröm för så jag blev alldeles rörd. Chefen tyckte den var bättre än konkurrenternas, Fredrik tyckte också den var bra och Johannas pojkvän hade också berömt den väldigt mycket inför Johanna, som i sin tur berömde mig. Så jag torkar en liten glädjetår, klappar mig själv på huvudet och skuttar vidare!

En dag i mitt liv


Myrkrig, Sodastreamer och Photoshop

Antingen käkar man piller, fullproppade med hormoner, som gör att man blir deprimerad och vill ta livet av sig en gång i månaden.. Eller.. Så äter man inga piller eller hormoner och får sån DJÄVULSK mensvärk, så man vill ta livet av sig pga den istället.

Det är härligt att vara tjej.

Så, jag har spenderat hela kvällen hemma i mitt myrinvaderade krypin. Mestadels framför datorn med ett bubblande glas vatten. Förra veckan fotograferade jag Carola med hennes fina mage och i onsdags så fotograferade jag Kenneth i full student-utstyrsel. Har gjort undan några av de bilderna och är faktiskt ganska nöjd. Förutom att jag var tvungen att konvertera i stort sett 500 RAW-bilder till jpg i Camera RAW(där det egentligen bara går att konvertera några i taget och är mycket mer tidskrävande), eftersom min Lightroom version var för gammal för de NEF-filer som en Nikon D700 tydligen tar. Och mitt Mac OS X var i sin tur för gammalt för att ladda ner Lightroom 3... Murphys Law?

Fotbollskillar

Arkiverade bilder idag på jobbet och snubblade in på IFK Mariehamns hemsida där lagbilden, som jag tagit, finns.Den 18 juli

Såhär den 18 juli 2010 kan jag berätta att Fredrika, Fred och Fredrik har namnsdag och den 18 juli 1918 föddes Nelson Mandela. Den amerikanska skådespelaren Rebecca Schaeffer blev ihjälskjuten idag för 21 år sedan. Den 18 juli år 1936 bröt det spanska inbördeskriget ut och exakt idag, men för 85 år sedan publicerades den första delen av Adolf Hitlers politiska manifest Mein Kampf. Idag, fast år 1871, invigdes Stockholms centralstation.

Och exakt idag, fast för 21 år sedan föddes jag.

Persfest.jpg

En bild från personalfesten då vi åkte raggarbil(vår var finast), deltog i en frågetävling(googlade alla svar men förlorade ändå), jag blev kissnödig och fick springa till skogs, åt jättegoda hamburgare, dansade bugg med Ålandstidningens VD(åkte ur buggtävlingen nästan först, efter Jacob och Benita), skrattade och dansade till ABBA halva natten.

Bilden har Jacob Saurén tagit.

Sista jobb-helgen innan semestern

Har dålig karaktär. Är trött idag. Har fotat loppisen på Östra utfarten med Rebecka och friidrott med Jens. Det är varmt ute. Jobbigt att finnas till. Jobbigt att jobba. Tur att jag älskar mitt jobb och att detta är sista helgen innan min semester. En HEL vecka. Som har krympt med två dagar. Det gör mig ingenting. Tur att jag älskar mitt jobb och att det känns värt att ställa upp för att jag vet att de andra hade gjort detsamma för mig. Nu ska jag på afrikansk modevisning. Sedan är den här arbetsdagen slut. Då ska jag hem och byka och öva på min karaktär.


The River

I lördags var jag på Sebbas minnesstund i GE-villans vackra trädgård. Jag och hundratals andra vänner och bekanta. Första gången jag träffade honom var på min prao-vecka i nian, det är nästan sex år sedan. Efter det så gjorde jag två praktikperioder på Ålandstidningen, med Sebba, i tvåan och trean när jag gick på GUC. Efter det så började jag frilansa för tidningen och träffade honom lite nu och då i jobbet. Jag kände honom kanske inte så länge, men han har ändå gjort stora fotspår i mitt liv. Jag kommer aldrig glömma hans historier, endel mer rumsrena än andra. Kommer aldrig sluta lyssna efter hans fotsteg i trapphuset på jobbet och aldrig sluta vänta på att han ska komma på jobb igen. Jag sitter vid Sebbas gamla dator på jobbet och hela den är full av spår av honom: Små post-its som han har skrivit, bilder som han tagit och kortkommandon som han ändrat. Spår som finns kvar även om han inte gör det längre. Minnesstunden var fin, men sorglig. Avslappnad, precis sådär som han hade sagt till sin sambo Marika att han ville ha den. Några höll tal och några spelade låtar av Bruce Springsteen, bl.a. The River. Han tyckte om Bruce Springsteen. Men en gång så sa han till mig att han gillade Rammstein för att de hade ett så "skönt gung". Rammstein kanske inte passar på en minnesstund? Jo, det hade fan passat på Sebbas för han var speciell.


SMS till chefen:

Hej hej, jag tänkte bara säga att allting går som smort nu när jag sköter ruljangsen på tidningen medan du sparkar boll. I egenskap av ny fotochef har jag höjt min egen lön lite(med ca 500%), sänkt alla andras, köpt en fotografbil, ny dator, ny utrustning och byggt en ny studio. Dessutom har jag installerat en bar + bartender i ditt gamla kontor, den kmr du att gilla! Och just det.. Vikingline, Paf och alla de andra ringde och jag sa att du är på semester en lång tid framöver så de kmr nog inte besvära dig nå mer!

Nu blir det bara mörkare...

Redan är dagarna nästan 10 min kortare jämfört med förra veckan.. Jag är rädd att vakna en morgon bara för att inse att sommaren är över och jag inte har tagit tillvara på den. Därför ska jag börja nu. Jag ska simma varje dag och äta minst en glass varje dag.

RSS 2.0