Vårkänslor

Nästa vecka är det valborg. Kan knappt tro att det är sant. Jag överlevde den här vintern också. Första maj ska jag stiga upp i ottan och dra ut till Vårdö för att fotografera vårfågeljakt. Det ska bli fint.
Snart fyller mina favoritkillar år. Ludwig blir sju år den tredje maj och jag har funderat ut en jättebra present. Hoppas han blir glad. Lilla Oliver blir ett år ungefär en månad senare, den femte juni. Vad han ska få i present vet jag inte riktigt ännu. Jag vill inte ge massor av leksaker, som jag vet att de båda får ändå. Jag vill ge något speciellt. Något värdefullt och fint som de kommer ihåg när de blir äldre. De senaste jularna och födelsedagarna har jag gett en upplevelse till Ludde. Vi har ätit glass i stan, gått på bio, sett på Sås & Kopp och någon gång har han sovit över hos mig i stan och fått våfflor till frukost. Oliver är lite för liten för det ännu, men snart.. Snart kan vi äta glass och gå på bio alla tre!

Dessutom är det snart morsdag också. Och det är alltid svårast. Vad vill man ha när man är mamma?

I lägenhetsköpartagen!

Har varit på lägenhetsbudgivning med finansministern. Han vann inte..

Det gjorde inte jag heller.

Janssons bokföring

Pheew. Det är fan inte lätt det här med bokföring. Enkel bokföring kör jag med, men inte är den enkel inte. Och sen vill man ju att det ska vara snygg också. Lite färger och lite bilder och någon rolig font. More is more, tänker jag. Och är den ofullständig så är den ivarjefall fin att titta på. Sådärja.

Semester!

Nu har jag lämnat in alla mina bilder till årets fotbollsbilaga. I slutet av veckan borde den dimpa ner i hushåll runt om på Åland, lagom till fotbollspremiären på söndag. Premiären i Helsingfors som inte jag fick åka på. Nu har jag tagit ledigt en vecka. Skönt. Välbehövligt. Det är så ovant så jag har ingen aning om vad jag ska hitta på.
Till att börja med ska jag momsredovisa. Det går nog bättre med en kopp kaffe..

Rekord i studiofotografering

I torsdags fotograferade jag hela IFK till deras programblad i vår lilla studio på Ålandstidningen. 27 st killar tog jag bild på och det hela var avklarat på 25 minuter. Klubbdirektörn kallade mig för kobra och blixtarna blev överhettade så fort som det gick. Att de allihopa är trevliga och ögonvänliga gör ju inte mitt jobb sämre.

Däremot så lovade jag minsann klubbdirektörn att jag kunde fotografera de resterande fotbollskillarna NÄRSOMHELST under påskhelgen. "Ring bara" sa jag. Jo tjena, kl 12.09 dagen efter kvällen före så ringde han och vi bestämde att den sista killen skulle fotograferas kl 12.50. Jag tackade min oerhörda karaktär från kvällen före, tvättade bort sminket jag vaknat med och traskade till jobbet med tunga steg och grus i ögonen.

Inom den närmsta framtiden ska jag ut till stugan på påskmiddag med min fina familj och den kommande veckan har jag semester. På tisdag måste jag antagligen göra den sista på mina bilder till fotbollsbilagan men sen. Äntligen. Lite ledighet.

Testing


Igår kväll fotograferade jag fotbollspojkar till fotbollsbilagan. Inte helt utan komplikationer och svordomar. Här är en testbild på Mika och Mattias. Jani saknas på bilden. Om någon vecka kommer den ut, då får ni se resultatet.

April april!

Veikkausliiga gick visst på Ålandstidningens aprilskämt.. Jätteskojigt!

När jag blir stor..

..så ska jag också ha en motorcykel. Precis som min största idol.

RSS 2.0