Nu blir det andra bullar


Vi har fått i uppgift i skolan att fotografera en restaurang; interiör, exteriör, en kock och en maträtt. Och sen även en maträtt som vi har gjort själva. Jag valde att fotografera mammas nybakta bullar. Resultatet kan du se här ovanför. Jag är inte helt säker på att jag ska använda den här bilden, är inte riktigt nöjd. Jag ska ivarjefall försöka ta en bättre matbild i helgen när jag är hemma.

It's getting hot in here


Det var väldigt varmt inne i köket på Carl Philip i måndags då jag var där och fotograferade. Hemma hos mig är temperaturen 10 °C lägre men fortfarande lite för hög.

Dumma

I morse när jag skulle ta bilen till skolan så hade jag fått parkeringsböter. Känns som att jag hade kunnat få en bättre start på dagen. 350 kr var den på, jag som är så himla rik just nu.. Där fick jag för att jag var snål och lat och inte ville köpa parkeringsbiljett.

Nu har jag valt ut de fem bilder som jag ska ansöka stipendie med. Mia hjälpte mig så nu ska jag bara redigera dem lite så kanske jag laddar upp dem här senare.

Bilderna från Crimson har kommit också, i fint skick. Det kommer att ordna sig med ramarna. Pheew..

Nu måste jag få en macka i magen innan jag tar itu med projektrapporten.

Wormrose


Studentklänningen passade! Nu ska jag bara ha ett par skor och en sjal/kofta till så är det fixat.

Idag var jag och fotograferade på restaurang Carl Philip, det var kul och jag var nöjd när jag cyklade därifrån till skolan. Ikväll var jag, förutom och hämtade ut mitt paket med klänningen, till IKEA och skulle köpa ramar. Härrimintid vad stort IKEA i Uppsala är nu sedan de byggt om, såklart var de ramarna slut som jag skulle ha. Vet inte hur jag ska lösa det problemet.. Utskrifterna från Crimson borde komma i morgon och jag hoppas att de är hela och fina när de kommer fram. Ikväll har jag städat också. Packat ner en massa saker som jag ska ta hem eftersom allt inte lär få rum i pappas bil tillsammans med sängen och hyllorna när jag flyttar på riktigt den sjätte juni.

Today's doings:

 • Sagt upp lägenheten hos hyresvärden.
 • Valt ut fem bilder till mitt utställningsprojekt, skickat dem till Crimson.
 • Valt ut några bilder jag ska använda i ansökningen av stipendiet. Mia måste hjälpa mig att välja fem av dessa.
 • Varit till restaurangen Carl Philip och bestämt fotografering i morgon kl 11:00.
 • Valt ut bilder till mitt bildspel och min hemsida, ändrat storleken och lagt dem på mitt USB-minne så jag kan fortsätta arbetet i skolan i morgon och på tisdag.
 • Gjort framsidan resp. baksidan till min almanacka.

Tomorrow's doings:
 • Fotografering på restaurang Carl Philip kl 11:00.
 • Skola 12:30-16:30
 • Hämta ut paketet med min studentklänning.
 • Köpa 5 st ramar på IKEA.
 • Fotografera en tussilago och sedan montera den i min almanacka.
 • Öva på CAE test i Engelska.

Hittad


En bild på Ludwig som jag inte visste visste att jag hade. Den hamnade inte i förstahandsurvalet och sedan glömdes den bort, tills idag då jag hittade den igen. Kanske jag har fler fina bilder som denna som jag glömt bort?

Lillesyster ser dig


Gissa ögonen!

testingstartrails.jpg

Julaftonsnatten 2008 var riktigt fin. Kall och stjärnklar. Så jag var ute och fotograferade stjärnspår efter att all julmat var smakad på, alla klapparna var öppnade och diverse andra rutiner var avklarade. Kl var ungefär 01:00 och jag tog en serie på 10 exponeringar a´ 30 sekunder. Stativ är ett måste. Efteråt lade jag ihop bilderna i photoshop. Nedan kan du se resultatet:

Som du kan se så liknar det inte ens bilderna i den här guiden, men det var första gången jag fotograferade stjärnspår och nu vet jag hur jag ska gå tillväga nästa gång. T.ex. så ska jag ta bilderna tätare efter varandra, som du kan se så är spåren inte hela och detta beror på att jag(eller kameran) var för långsam med att ta nästa bild så fort en var färdig.

Bilder till stipendieansökningen

Nu har jag äntligen valt ut fem st bilder som jag ska ansöka stipendium med. Mia gav oss tipset att inte välja alltför "spretande" bilder, så därför har jag valt ut fem bilder på människor. Nu kom jag precis på att jag ska kolla efter fler bilder bland de som jag tog på praktiken, kanske det finns någon där som är ännu bättre än de jag redan hittat..

Shopping i sthlm

Kl. 10.00 avgick bussen till sthlm och jag och Cicci var med på den. Vi kunde nog inte ha valt en varmare dag att gå i butiker och dessutom var vi inte direkt ensamma. Vi åt lunch på en skitrestaurang med dålig service som trots detta lagade väldigt god pizza. Skor till studenten var det jag höll utkik efter och jag kom hem med två par strumpor och en bricka, ingen vidare fångst alltså.

Jag håller på och tvättar kläder, dammsuger och plockar ihop en del saker som jag inte kommer att behöva den här sista månaden jag bor här. På tal om det ska jag prata med hyresvärden om att jag flyttar också. Jag kom precis att tänka på mitt Friskis & Svettis-kort som jag knappt använt sen jag köpte det.. Nu är det en månad kvar innan det går ut och den månaden är full av plugg, plugg och plugg så ja vet inte hur jag ska hitta tid att träna. Nä, det köpet var helt onödigt.

Sommar sommar sommar!


Min ute temperaturmätare visar i skrivandes stund på 18 °C utanför mitt fönster. Klockan är snart 19:30. I morgon ska det bli ännu varmare så jag och Cicci flyr till sthlm och letar studentklänningar och skor. Ikväll har jag varit till när akuten och fått pencillin mot urinvägsinfektion, så trots att det är sommar och fint utanför mitt fönster så ska jag bara ta det lugnt ikväll.

Hard work workTung tyngd på tyngda axlar


Igårkväll kände jag mig nöjd och tillfreds med vad jag hunnit med att göra, men den känslan försvann snabbt idag när Mia berättade att redovisningen av projektarbetet börjar nästa vecka. Jag är visserligen helt klar med almenackan i InDesign, men utöver den ska jag ha en utställning också och det har jag inte tagit itu med ännu. Om det ändå vore bara det jag hade att göra, men jag ska fotografera en restaurang, jag ska bygga hemsida och jag ska välja ut 4 st bilder att ansöka stipendie med. Nästa vecka börjar vårt CAE-test i Engelska och det ska också pluggas på.

Idag tog jag mig i kragen och gick på webdesign-stuga för att få hjälp med min hemsida. Lars-Erik hjälpte mig jättemycket och jag kom inte bara igång utan en bit på vägen också. Min header liknar texten ovan.

Flyttaflyttaflyttaflytta


Ikväll har jag och Toffe så gott som köpt en lädersoffa, bord och en dubbelsäng. Nu är det bara lägenheten som saknas, och det är också på gång. Håll tummarna!

Mini Sthlm


Under praktiken i Sthlm var jag och Pettson ut och fotograferade lite.

En sådan skulle man ha hemma...


En sån här vacker ljuskrona fanns i Universitetsaulan där Elisabeth höll föreläsning.


Nästan samma bild, kan du gissa skillnaden?

Sliten

Tillbaka i Uppsala och i skolan igen efter en jättebra, men alltför kort, helg. Jag och Toffe var på kryssning med Birka Paradise i lördags och igårkväll fyllde Toffe år så vi var hemma hos mig och fikade och sedan tog vi det lugnt. Nu är jag tillbaka i skolan igen, har webdesign och brottas med min hemsida trots att jag är väldigt trött, åkte nämligen hemifrån i morse. Sov lite på båten men är ändå lite sliten. Och jo, när jag skulle köra av båten så backade bilen framför in i mig men eftersom jag hade bråttom och blev lite sur så stannade jag inte och redde upp saken. När jag kom till skolan så såg jag att registreringsplåten var en aning bucklig och det är inte värt att bry sig om tycker jag.

Nu ska jag snart ha naturkunskap och efter det ska jag skynda mig hem och vila, för det behöver jag.

Studentskiva 7 maj!

Vem vill komma på min studentskiva den 7 maj? 80 kr kostar biljetten och den är på people i Uppsala.

Musikförslag

Ni var väldigt snåla på musikförslag till mitt bildspel. Igårkväll så satt jag och Lukas och spånade och här kommer några exempel, min favorit först och resten utan inbördes ordning:

John Williams - Cavatina. Musiken från filmen Deer Hunter

Louis Armstrong - What a Wonderful World

Sissel - Prince Igor


Secret Garden - Nocturne


Enya - Only Time


Eller Enyas May it Be, men den får mig att tänka på Sagan om Ringen så kanske inte den ändå...

Violen Viola


Musik till bildspel


I skolan ska vi göra bildspel med ett 40-tal bilder tillsammans med musik. Den här låten, Moby - Porcelain, är så himla fin tycker jag och har använt den i några bildspel jag har gjort tidigare. Nu känns det som att det är dags att välja en annan låt till detta bildspel. Någon som har något förslag? Skicka gärna länk!

Ett sent kärleksbrev

Jag tänkte berätta en väldigt rolig historia som har gjort hela min dag i princip. Eftersom jag tycker att det är så hysteriskt roligt, så tänkte jag att detta måste jag dela med mig av.

Jag tar det från början.. Jag har en granne, här i Uppsala, som bor ovanför mig. Inga namn nämnda, men jag brukar höra honom idka älskog allt som oftast på kvällarna och nätterna. Jag möter honom lite nu och då i trapphuset, jag säga hej men han brukar inte alltid hälsa tillbaka. Hursomhelst så mötte jag honom senast i måndags med en tjej i trappan och kort efteråt så hörde jag ni-vet-vad igen där uppifrån när jag låg och tittade på TV.

Inatt vid 01:00-tiden när jag låg och försökte sova så skramlade det till i mitt brevinkast. Jag blev jätterädd och låg där under täcket en stund och funderade på om jag verkligen låst dörren. Till slut så vågade jag smyga upp och hittade en lapp på min dörrmatta, där det stod "Du är fin" ett telefonnummer och hälsningar grannen ovanför. Jag kunde inte tro mina ögon! Jag fick nypa mig hårt i armen både en och två ggr innan jag förstod att det inte var en väldigt konstig dröm. Om jag inte kunde sova innan så kunde jag absolut inte göra det nu heller, jag låg och funderade på hur jag någonsin skulle våga mig ut ur min lilla lägenhet igen.

När jag vaknade idag så trodde jag först att jag hade drömt, men så såg jag lappen ligga på bordet och jag funderade länge på vad jag skulle skriva tillbaka eller om jag skulle strunta i det. Det skulle antagligen bli väldigt pinsamt att möta honom i trapphuset igen men ändå så måste ju han skämmas mer än vad jag gör..

Till slut så skickade jag iväg ett sms: "Okej, Casanova. Jag är upptagen.. Men efter vad jag har hört på kvällarna och nätterna så brukar du inte spendera dem ensam precis."

Jag är skön. Vem tyckte inte att det var en rolig historia?

A dress to go with the hat


Igår kom studentmössorna och med dem kom också ångest, ångest och mer ångest över att göra bra ifrån sig för att kunna ta studenten och få bära mössan. Jag har massvis med skolarbeten att ta itu med och samtidigt måste jag hitta en klänning och skor att ha på mig. Jag har funderat myckt på det här, vilket jag ska börja med och kommit fram till att skolarbetena nog är viktigast att göra klart, för gör jag inte det så är jag inte få användning för varken studentmössan, klänningen eller skorna.

Idag är jag hemma från skolan, jag mår skit.

Tillbaka i Uppsala, at last.

Jag minns inte ens när jag sist sov en natt här. För ungefär 10 veckor sedan tror jag. hursomhelst så är det skönt att vara tillbaka, speciellt när det praktiskt taget är sommar här redan. Människor ute överallt, lukten av grillat, vinden är varm.. Och jag är förkyld. Jag har säkert feber också, men det vet jag inte säkert eftersom jag inte har någon termometer. Det är så himla orättvist att jag ska bli sjuk igen, när jag var det senast för bara några veckor sedan. Men jag ska knapra panadol, sova 12 timmar om dygnet och äta en massa vitaminer den här veckan för på lördag ska förhoppningsvis jag och Toffe på Paradise-kryssningen som jag vann på köpmannamässan. Jag har drömt hela vintern om en södernresa, men Paradise-kryssningen är nog det närmaste jag kommer.


King-size bed


Malte tyckte om att ligga och mysa i min säng när jag bodde hos Anki.

Jag har blivit sjuk. Det är orättvist och jag är så arg.

Ida & Emil


Förra fredagen var sista dagen av min korta praktik hos Elisabeth, och medan hon fotograferade underliv så begav jag och Emil(den andra praktikanten) oss ut i det fina vårvädret för att fotografera, först lekte jag lite i parken bredvid studion(se bilden ovan). För övrigt så är jag väldigt avis på Emil som ska spendera hela sin praktik, på ca 8 veckor hos Elisabeth.


Elisabeths studio ligger på Söder i sthlm nära den här kyrkan, Sofia kyrka.

Redan under min första dag så fick jag höra att det är väldigt kändistätt på Söder men det dröjde ända till den sista dagen av praktiken innan jag såg någon. Sissela Kyle mötte jag på cykel på morgonen och Bingo Rimér mötte jag och Emil när vi var ute på vår fotograferingsrunda. Annars så kom det ju några kändisar till Elisabeth för att bli fotograferade. Gudrun Schyman och peter Lundblad t.ex.

Fotograf, bilmekaniker eller dagistant.

Igår var jag på dagiset Gullvivan i Lemland mellan 9-15 för att de hade kort om folk. Det var Eva som ringde mig tidigare i veckan och undrade om jag ville komma och hjälpa till och som vanligt så har ju jag svårt att säga nej, fast jag kom på efteråt att jag ju inte har någon utbildning med barn. Eva jobbar på avdelningen Pärlan, med lite mindre barn och jag var på Snäckan med barn i 5-6 års åldern, om jag inte är helt på fel. Hursomhelst så gick det jättebra och dagistant hamnade direkt på alternativ nr 3 ifall varken fotograf- eller bilmekaniker yrket är något för mig.

Dagens bästa var när vi satt kring matbordet, hade precis ätit färdigt och skulle tacka för maten. Jag, en annan ny tjej, en flicka som hette Elsa(som jag också fick ett pärl-hjärta av) och en busig liten kille som hette Jonas(?) satt vid samma bord och Jonas skulle få välja ramsa, t.ex. tack för maten sa soldaten..
-Jag har en ramsa, eeeh.. den går såhär.. Tack Tack Myrstack!

Idag är jag helt ledig, och ensam(Toffe är till sverige över dagen) så det ska jag njuta av hela dagen idag. Jag har tre st böcker från AdLibris(som damp ner i postlådan igår, enligt planerna) som väntar på mig. Tales of Beadle the Bard, the Game och Breaking Dawn, den sista boken i Twilight serien som jag knappt vågat öppna för att jag vet att ju tidigare jag börjar läsa, desto fortare tar den slut och det vill jag inte. Tur att den är ungefär lika tjock som bibeln, så det borde ta ett tag innan jag läst ut den.


Påsken i korthet

Skärtorsdag
9-13.00 jobb på Evas dagis i Lemland
16.30-20.05 jobb på Sparhallen

Långfredag
Slappa och läsa mina böcker från AdLibris
som jag hoppas kommer på posten dagen före..

Påskafton
9.45-18.05 jobb på Sparhallen
Dela ut mina påskägg

Påskdagen
Packa inför Uppsala

Påskannandagen
12.00-turen med Rosella till Sverige och Uppsala.

Hur praktiken var...

Som sagt så blev Elisabeth sjuk den första veckan av min praktik, jättetråkigt tyckte jag men inte så mycket att göra åt. Jag hängde med hennes assistent Robert istället och en dag var jag och Cicci till Kulturhuset och såg på utställningar.

Sista veckan var Elisabeth på banan igen och då blev det fullt upp. Vi spelade in en musikvideo med Peter Lundblad, som skrivit Ta Mig Till Havet. Intressant var det att se hur det går till när man spelar in en musikvideo, jag var förste rökmaskinist. Elisabeth fotograferade Åsa Petersen(?) på aftonbladet en dag då jag hjälpte till genom att hålla i en reflexskärm, och en annan dag var jag med på en fotografering med Gudrun Schyman. I torsdags och i fredags fotograferade Elisabeth också tre tjejer och deras underliv till en grej i Amelia, och jaa, du läste rätt. Håll utkik efter underliv i nästa Amelia. En dag följde jag med Elisabeth till Uppsala där hon höll en föreläsning också. Den var bara på en timme men så intressant så att jag skulle ha kunnat lyssna i 5 timmar till!

Det känns så himla himla himla tråkigt just nu att jag inte fick fler än två veckor hos Elisabeth. Jag skulle nästan ha gjort vad som helst för några fler! Jag har lärt mig en del, men långt ifrån allt som jag skulle kunna lära mig av henne.Kolla in

Elisabeth var på tv förra söndagen.

Sista dagen

Idag är det sista dagen av min praktik hos Elisabeth. Bilden ovan är från i tisdags då jag var med Elisabeth till Uppsala när hon höll en föreläsning i Universitetsaulan.

RSS 2.0