060609


Den sjätte juni tog jag studenten och då såg jag ut som bilden ovan visar. Senare kommer fler bilder från dagen.

För övrigt så flyttar jag till Örtvägen i början på nästa vecka!

Kräftskiva på Ramsö

För några helger sedan var jag på kräftskiva till Ramsö. Nedan följer bilder från kvällen och det finns ingen fotografisk tanke bakom någon av bilderna. Alls.


Både åländska och icke åländska kräftor mumsade vi på.


Ludwig kom med båten.


William åt munk och fick en massa socker runt munnen.


Kasse - kräftskivans värd och min morbror.


Min storebror Peter i bakgrunden iförd sin kräftskivekostym som han bara använder en gång om året och det är på just denna kräftskiva. Närmast kameran sitter Ali.


Tittie med min kusin Billy och Öhman, som heter Kenneth i förnamn.


Småttisarna William och Cornelia roar sig med att hälla ut trippen på berget.


Såhär oproportionerlig är han inte i verkligheten, William.


Söt Cornelia med sår på näsan.


Bålet måste provsmakas av Peter och Kasse bakom husknuten.


Eva mumsar på lite pizza.


Ali drack salmiak-shots i dricksglas.


Peter och Öhman steker i solen.


Peters hemrökta räkor - godast i stan!

Och ungefär här började vi måda i oss kräftor - händerna blev kladdiga och inga bilder tagna på 1 tim 30 min.


Kl 21:13 åktekameran fram igen och då såg det ut såhär: Ali sover.


Billy ser också lite trött ut.


Lillemor och Botte, morbror nr två, kom över.


Min kusin Stoffe med sin flickvän, närmast kameran.

Klockan var 23, tror jag, när jag hoppade i vår gamla snurrebåt och körde hem till stugan för att sova!

Nu när jag äntligen kommit igång med redigerandet så kanske jag fortsätter med studentbilderna i morgon..

Lata dagar

Idag har jag gjort: absolut ingenting. Men det är också skönt. Jag har skrivit upp en massa kläder som jag ska ringa och beställa från H&M, det börjar blir längesen jag köpte något nytt till garderoben. Sist jag köpte något nytt var nog mina två studentklänningar, det var i Maj någon gång, så det börjar bli dags. Det funkar så länge man bara hoppar runt i Sparhallen-outfiten på dagarna och glider ner i mysbyxorna när man kommer hem, men ska man vara lite finare så är det kört. Iallafall om man äger min garderob.

I morgon ska jag till Ålandstidningen med mitt schema och sen ska jag försöka redigera lite bilder, framkalla dem och städa lite bland alla mappar. Det är ett evighetsprojekt.

Nu ska jag ta bilen in till stan.

Helgen i korthet:

Radioteater, huliganer på stan, TPS, Beachvolley Damfinal, sand, regn, trängsel, sitta på knä, värk i benen, redigering, Paf Open fest på Arken, vimsig pensionär, en god natts sömn, muskelvärk, volontär från Azerbajdzjan, parkbänk, fina bilar, solsken, redigering, ryggont, Beachvolley Herrfinal, svett, trängsel, champagne, friläggning, svordomar, djupa andetag.

En sen middag intogs vid ångbåtsbryggan, födelsedagskaffe avnjöts hos Kevin och nu är det mars pannkaka i säng som gäller. När jag vaknar i morgon ska jag kolla i tidningen om jag gjort ett bra jobb i helgen.

Gissa vad jag gör nu?


Kamerarost

Idag är den första lediga dagen som jag haft på 20 dagar om jag inte räknar de två dagar jag var hemma och sjuk för två veckor sedan. Igårkväll efter jobbet åkte jag ut till stugan för att sova där och bara ta det lugnt hela dagen med storebror Peter och hans familj. Även storebror Lukas och hans flickvän Anna var ute en stund. I morgon far jag och Toffe till Norrtälje över dagen på shoppingtur så nu är jag hemma igen för att skriva handlingslista och göra plats i frysen för diverse matvaror som ska inhandlas.

Helgen den 25-26.7 jobbade jag för Ålandstidningen. Grymt kul var det att hålla i en kamera igen som jag knappt hunnit med på hela sommaren då jag bara har jobbat och jobbat och det inte har funnits så mycket tid till fotograferande. Jag fotograferade rally, som jag aldrig gjort tidigare och trodde helt seriöst att min sista stund var kommen varje gång en rallybil vrålade förbi. Var jag än stod så var jag i farozonen och blev nerstänkt av stenar, och visst förstår jag att det kan vara farligt att fotografera rally, att man måste vara försiktig..Samtidigt kunde jag inte gömma mig på säkert avstånd för då hade det inte blivit några bilder. Det var som att välja mellan att ha livet i behåll - eller en bra bild. Kanske man skulle ha satsat på reporteryrket istället och slippa bära på en tung kameraväska eller sätta livet till för en bra bild tänkte jag på ganska många gånger.

Senare samma dag var jag till den lite stillsammare Vikingamarknaden och fotograferade Vikingar som slogdes. Jag överlevde alltså rallyt, men bara med nöd och näppe.. Till sist så fotograferade jag sista kvällen på Rockoff då Veronica Maggio och A Camp spelade. 12 timmars arbetsdag blev det, minus 1,5 timme efter rallyt då jag var hem och åt och bytte skor, byxor och strumpor. Skorna fick jag förresten slänga för de var så nedsölade med lera efter 5 timmars husteriskt vädande i diken och över åkrar på jakt efter den bästa rallybilden.

Som sagt så var det roligt att jobba på ÅT igen även om jag känner mig ganska så kamerarostig, hoppas att jag snart kommer in i rutinerna snart igen.. På söndagen hade jag träningsvärk i högerarm(kameraarmen) och i axlarna efter kameraväskan, och dagen ägnades åt en massa redigering av både mina egna och andras bilder på Ålandstidningen. Helgen den 22-23.8 ska jag jobba där igen, istället för Madde som flyttar till Vasa.

Hösten, vintern och våren kommer jag att jobba 50-80% på Sparhallen och frilansa på Ålandstidningen. Nästa sommar är jag automatiskt garanterad sommarjobb på Ålandstidningen i och med frilansjobbet så planen i mitt huvud är att jag ska säga upp mig från Sparis i Maj nästa år och sedan fara på backpacker-resa till England. Det är tanken på det som keeps me going när jag tänker på att sommaren snart är slut och den längsta ledighet jag haft var tre dagar. Jag har redan börjat spara pengar..

RSS 2.0