Reportage: Bilverkstad

Som jag berättade i förra veckan så fick vi i uppgift i skolan att göra ett bildreportage om ett yrke/arbetsplats. Tatuerare, veternär och jordbrukare är några exempel på yrken som mina klasskamrater valde. Jag själv valde att göra mitt reportage om en bilverkstad. Så i fredags i förra veckan var jag på Bifa i några timmar och fotograferade killarna där, här nedan kan du se resultatet:

Dan Kihlström har jobbat på Bifa sen -67. Han började jobba där några veckor innan min pappa, om jag inte minns fel så hette det Ingenjörsbyrån på den tiden. Sen dess så har min pappa bytt jobb, han har nu egen byggfirma, och Kihlström är den enda från den tiden som jobbar kvar. Han måste trivas..Kylarvätska kan faktiskt också vara rosa


Erik plockade bort lite sten(mellan bromsarna?) så att det inte skulle tjuta så förfärligt


Erik lärde mig att det finns olja i dessaJobbar man i plåtverkstaden, som den här killen, så får man ibland uppfinna saker. Här ska han göra ett handtag till bagageluckan på en bil, så att dess korta ägare kan få fast den.Bästa verktyget var släggan, tyckte han.


Bifa representerar Nissan och Volkswagen på Åland.


Jag var hela tiden rädd att bilen skulle falla ner i huvudet på mig, men tydligen var det inte så troligt.-Det är den här bullen, vi får till kaffet på fredagar, som vi lever för hela veckan, sade andra från höger, och om jag inte minns fel så heter han Johannes.


Som sagt, om jag inte klarar mig som fotograf så ska jag bli bilmekaniker! Killarna på Bifa verkar dessutom vara ett skönt gäng och jag trivdes i deras sällskap. Denna konversation ägde rum under fikat, när det skulle ses på tv:

Kille nr 1: -Sätt på Antikrundan!
Killer nr 2: -Näj, för fan. De kan man ju int se på!
Killer nr 1: -Jojo, där kan man se om man har någge skit hämma som är värt måånga pängar!

Hello Gorgeous


Idag har jag köpt ett paket från Lush till mig själv. Har man ingen drömprins som köper fina små paket till en så får man ta saken i egna händer liksom.

Och nej, det är inte slut mellan mig och Toffe. Han köper inte så mycket fina små paket till mig bara.

Kl 01:28

Nu har jag spenderat åtskilliga timmar framför datorn och skrivit på religionsuppgiften som ska vara inne i morgon. Jag har suttit helt i min egen värld utan musik eller tvn på, för en gångs skull. Så när jag som bäst håller på och surfar efter vad Dalai Lama heter på riktigt(nej, inte Dalai Lama, det är bara en titel) eller något annat, ungefär lika intressant, så far jag med musen(utan att jag märker det) över en liten ruta med en bild på den där lilla kaninen som man kan beställa från jamba. Och när jag gör det så börjar kaninhelvetet att sjunga: "Du är så söt jag blir så glad" Och jag som suttit i flera timmar i total tystnad hoppar ca en meter upp i luften från stolen jag sitter på. Det var längesen jag blev så rädd.

Nu har jag fått en pixel i ögat också, det gör rätt ont för den har så vassa kanter. Nu ska jag spara allt som jag skrivit ordentligt, äta en macka eller några skorpor innan jag kryper ner i sängen och antagligen drömmer om katolicismens sju sakrament. Hallluja.

Religionsuppgiften is killing me

Hjälp! Jag håller på och kämpar med en uppsats om likheter och olikheter mellan lamaism och katolicism. Jag fattar inget och det ska vara klart i morgon! Hjälp.

Halvklart och oklart

Vecka 13-14 Nu är det äntligen klart att jag har två veckors praktik hos Elisabeth Ohlson Wallin. Jag fick nämligen tag på henne igår efter en stunds ringande, ringande tillbaka och smsande och de två sista veckorna under praktiken ska jag alltså vara hos Elisabeth. Lite tråkigt är det att jag inte fick någon vecka till men hon förklarade att hon ville göra det bästa av min tid där så att jag verkligen skulle få ut något av den och då är det bäst med två veckor eftersom hon jobbar med ett så oredigt schema. Fair enough tycker jag och ser verkligen fram emot att träffa henne, hon var väldigt rolig i telefonen ivarjefall.

Eva Jakobsson är en fotograf här i Uppsala som ska höra av sig när hon får något jobb som jag kan följa med henne ut på och i nästa vecka, medan jag väntar på att hon ska höra av sig så ska jag vara i skolan och hålla på med några egna projekt. Det ska faktiskt bli rätt kul, jag har redan några idéer om vad jag ska hitta på. Vad jag ska göra efter nästa vecka vet jag inte riktigt säkert, men det dyker nog upp något!

Jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska stanna kvar i Uppsala över helgen. Det skulle vara skönt att slippa stressa för att passa bussar osv.. Jag skulle kunna ägna helgen åt att träna, ta det lugnt och äta upp all mat som jag köpte när jag gick hungrig och handlade till ICA. Min frys och kyl är full med ätbart som måste ätas upp snart. Om det blir hemresa eller ej får jag se lite senare.

Nu är planen att äta middag och sen kämpa hela kvällen med den här dumma religionsuppgiften som ska vara inlämnad i morgon.

Gissa lyktan!

Vilket bilmärke tillhör lyktan på bilden nedan?


Den som gissar rätt vinner.. ÄRAN!

Noll motivation

Jag har äntligen börjat med religionsuppgiften men det går trögt.. Nu tar jag en paus ifrån den och redigerar lite bilder istället. Eller, vid närmare eftertanke så tror jag att jag tar en paus i bildredigeringen också, innan jag ens hunnit börja, för att äta en kaka och kanske några skorpor. Jag älskar skorpor!

Jag såg nyss att BlondinBella åkt ut ur Let's Dance, tackgodegud, och då kändes allting lite bättre!

Inställd engelskaI morse kl 08:25 när jag kom till skolan för att ha Engelska C så möttes jag av en lapp på dörren där det stod att lektionen var inställd. Eftersom det var en pina att ta sig ur sängen i morse så slog jag och Hanna oss ner och svor lite men nu har jag kommit fram till att det kanske var rätt bra ändå för nu finns det tid över till att göra allt det där som måste göras..


IFK-supporter sedan länge


Den här lilla kepsprydda gubben har suttit på ett verktygsskåp på Bifa sedan min pappa satte fast den där för 30 år sedan då han jobbade där. Det ni!

Vem vill komma på studentskiva?Är det någon som är intresserad av att komma på foto- och journalistik inriktningens studentskiva? Det är den 7 Maj på People i Uppsala, biljetten kostar 80 kr och du bör säga till mig om du vill komma för isåfall kan jag lägga ut pengar för dig och köpa biljett den här veckan. Halva hyran för lokalen behöver nämligen vara betald snart och vi behöver sälja biljetter för att ha råd med den. Säg till mig så fort som möjligt om du vill komma, och det är bindande såvida du inte har en bra förklaring att inte komma! Och jo, biljetten gäller på "efterfesten" på People och det ingår tyvärr ingen middag..

Ann, Adam, Kattis? Någon Ålänning som är ledig och sugen på att gå ut i Uppsala?

Och jo, bilden är från People's  hemsida.

Nu är det inte länge kvar innan praktiken!

Nästa vecka är det praktik och i morgon så vet jag säkert var jag ska vara och när och hur länge.

Morgondagen ser ut såhär:

08:35 - 10:00
Engelska C (om jag gör ett kapitel ikväll så är jag klar med alla obligatoriska och det kanske betyder att jag inte behöver komma på fredagens lektion och det i sin tur betyder att jag kommer hem redan kl 18. Jag var just hemma ett bra tag, jag vet. Men jag längtar hem igen nu!)
10:30 Prata med Mia om praktiken och kanske äta lunch i skolan.
13:00 Gym på F&S med Cicci

Reportage på Bifa

Nu är jag tillbaka till Uppsala.

Den här bilden är från i fredags då jag var hemma på Åland och fotograferade ett reportage om en bilverkstad. Jag valde Bifa. Det var superkul att fotografera killarna som alla var väldigt trevliga och tillmötesgående. Om jag inte lyckas som fotograf ska jag nog bli bilmekaniker, det verkar kul.

En kulinarisk upplevelse hos kocken Lindholm

Idag har jag, med gpsens hjälp, hittat ut till Harbo till Kattis. Hon bjöd på middag, det var mycket gott och så pratade vi en massa strunt. På vägen hem så lurades gpsen lite eftersom det bara är gamla kartor i den och nya E4an inte fanns med så jag körde en onödig sväng via Gränby Centrum. Det tog bara ca 30 min att köra en väg, mycket mindre än vad jag trodde först! Nu ska jag packa och skriva min bokrecension. I morgon åker jag hem!

Tisdag v 4

Dag två avklarad. Jag var på spinning med Cicci på F&S, det var länge sen jag var på det så jag tog det lite lugnt men kom på att jag nog inte tycker att det är lika roligt som jag tyckte förut. Jag var till skolan och skrev arbetsmiljö och säkerhetsprovet, det tog lite drygt en halvtimme och det var större än vad jag trott. Det gick nog ändå helt okej, jag gissade en hel del och försökte svara logiskt på det mesta. Jag var en sväng via Willy's innan jag åkte hem och åt middag. Sen tog jag en välbehövlig powernap i 1 tim innan jag satte igång med att tvätta kläder och städa i toaletten. Det har varit skönt med en lugn kväll och jag har tillochmed hunnit börja på min bokrecension av David Copperfield. Nu måste jag plocka in alla kläder i garderoben innan jag tar en macka och därefter kryper till kojs!

I morgon får jag se om det blir gym på F&S, Johanna kommer nämligen inte med och efter skolan åker jag direkt till Kattis i Harbo.

Fit for fight

Jag somnade som en stock igår när jag kröp ner i sängen och sov gott hela natten. När kl ringde kl 7, då jag hade bokat tvättid så stängde jag av den och sov vidare till kl 9 istället, jag bokade senare om tvättiden. Nu ska jag strax ta cykeln ner till F&S för att möta Cicci, vi ska på spinning. Efter det måste jag hem för en snabb duch innan jag åker till skolan och skriver prov. Hoppas förresten att det inte är så svårt för jag har bara skummat och tittat lite på sidorna i boken..

Måndag v 4

Nu är dag 1 av min fullspäckade vecka avklarad. Skoldagen flöt på som alla andra måndagar, förutom att jag, Petter och Cicci var till McDonald's på en rast. Petter åt och jag köpte kaffe, som för övrigt var kokhett och min tunga känns fortfarande inte helt återställd. Jag släppte av Petter vid en busshållsplats på vägen hem och Cicci skjutsade jag hem innan jag körde hem till mig och åt lite middag och sen åkte via Mette, hämtade henne och så for vi till IKEA, Gränby Centrum och till sist in till stan och fikade. Det var en trevlig kväll och jag inhandlade diverse saker som behövdes här hemma. Tandkräm, toapapper, hårspray, sport-BH, lite mat, örngott och en burk att ha min müsli i. 

Morgondagen ser ut såhär:
7 - 10 tvättid
12-13 spinning på F&S
14:30 skriva arbetsmiljö och säkerhets förhör på skolan
Kontakta en biverkstad

Därefter är jag helt utan förpliktelser, tackgodegud, och jag ska bara ligga i sängen och ta det lugnt. Längtar redan.. Lägga mig i sängen ska jag förresten göra redan nu, jag är helt slut. 

Vecka 4

Måndag
10:15 - 16:30 Skola
Handla på IKEA, Willys

Tisdag
12:00 - 13:00 Spinning på F&S
14:30 Prov i arbetsmiljö och säkerhet
Kontakta en bilverkstad och be att få komma dit och fotografera

Onsdag
09:00 - 14:30 Vägar vidare(stannar knappast hela dagen)
Gym på F&S
Middag hos Kattis i Harbo

Torsdag
10:15 - 15:00 Skola
19:00 Hemresa med Rosella

Fredag
Fotografera och göra ett reportage om bilverkstad

Lördag
10:00 Färgning och klippning på KlippUpp

Söndag
18:30 tillbaka till Uppsala med Eckerölinjen

Någon av dessa dagar ska jag även försöka hinna med en snabbvisit hos min moster i Rickeby, det blir troligtvis på torsdag om det passar henne. Det blir en kort vecka, och det gör inte mig något!

Guitar Hero


Det sämsta med att vara såhär känslomässigt fäst vid någon är att man blir så himla ledsen när det blir fel.

Vernissage på Clarion Hotel Gillet

Här kommer några bilder från kvällen, dock måste jag poängtera att utställningn var snyggare i verkligheten!Ovan finns min bild någonstans, ser du den?Aldrig sett honom förut...

LOJ, vår naturkunskapslärare var in och kikade på våra bilder.Cicci och Sebastian(nej, han har ingen tulpan i håret).Lärare Mia med Pettssons mamma och han själv.

Ann, kom ända från Norrtälje för att se på utställningen och Kattis kom också! Tillochmed Mette var in en sväng med två av sina klasskompisar(?). Efteråt så gick jag, Ann och Kattis in på New Yorker och gjorde av med lite pengar, sedan åt de andra pizza och till sist så fikade vi! Nu är jag hemma och ska packa och fixa lite inför i morgon!

D-day

I morse väcktes jag (och Ronja, som sov här) av att någon ringde mig en kvart innan jag hade satt alarmet på. Jag kände inte igen numret och trött var jag så jag lade på ljudlös och sov den sista kvarten innan alarmet ringde. Jag kollade sedan upp numret på hitta.se och det var min lärare, Mia som hade ringt så jag ringde upp henne igen och hon berättade att hon pratat med UNT igår, de skulle inte komma på vernissagen men däremot trycka vernissagebilden dvs MIN bild i tidningen. På vernissagekorten stod det inte att det var jag som var fotografen så Mia hade varit noga med att poängtera att det var en Ida Jansson som hade tagit bilden.

Jag var ju såklart tvungen att köpa dagens UNT på vägen till skolan för att se min bild. Den var inte stor men den fanns där, tillsammans med några rader text. Cicci vet att jag inte har UNT så hon  hade rivit ut den och tagit med till skolan för att ge till mig också, det var väldigt snällt av henne tycker jag men då hade jag redan hunnit köpa tidningen. När jag kom hem från skolan för 10 min sedan så låg dagens UNT på min dörrmatta också tillsammans med en hälsning från min granne som jag endast pratat med ett fåtal gånger men som tydligen sett mitt namn tillsammans med bilden och gjort kopplingen att det måste vara jag eftersom jag sagt att jag går på GUC.

Jag fotograferade snabbt av tidningsurklippet, såhär såg det ut:


Nu ska jag slänga i mig lite mat och kanske byta lite kläder innan jag cyklar ner till Clarion på vernissage! Jag ska ta kameran med mig så antagligen kommer bilder upp här lite senare!
Några bilder från lovet


Såhär såg mitt rum ut den 21 december.
Till mitt försvar kan jag säga att jag hade flera stora väskor med mig hem från Uppsala och dessutom skulle jag ut samma kväll och var tvungen att hitta mina kläder som fanns i någon väska.. Sedan behövde jag ha min sminkväska.. Och ni kan se resultatet ovan. Det värsta var väl att det inte tog speciellt lång tid från att mitt, ja ivarjefall ganska så välstädade rum, såg ut såhär, som en knarkarkvart, ett bombnedslag.. Kalla det vad du vill.


Den enda bilden jag lyckades ta i lördags när jag och Ludde hälsade på Flamine och Nelly. På bilden ovan har Ludde precis gett Flamine en morot. Hästen i bakgrunden heter Corrida och tjejen heter Pernilla.


Hemma hos Fammo så bestämde Ludde sig för att han skulle hjälpa till och torka golvet.

Nu har jag delat av mig tre stycken bilder med ej så anmärkningsvärt hög kvalitet när det gäller skärpa eller komposition men ack, när det gäller motiven, modellen. Ludde alltså.

Kom änglar

Idag har jag blivit en äkta Friskis & Svettisare. Cicci och jag gymade i över en timme, vi följde ett grundprogram och Cicci var snäll och visade mig hur maskinerna fungerade. Vi höll på och kämpade i över 1 tim(tror jag?) innan jag promenixade ner på stan, bytte Luddes spel som han fick dubletter av i julklapp och sedan mötte jag Ronja och vi gick hem till mig. Jag åt middag och sen drack vi världens godaste smoothie. Ronja ska sova här inatt. Vi ser på Lars Winnerbäck på tv, han sjöng Kom Änglar tidigare och därav rubriken.

I morgon är det vernissage på Clarion Hotel Gillet, Kattis kommer och Ann och kanske Adam. Efteråt ska vi fika tillsammans och det ska bli jättekul!

Vad du är fin min kära lilla ponny


I lördags så tog jag Ludde med mig och for och hälsade på mina hästar, Nelly och Flamine, som jag har utlånade p foder sedan några år tillbaka. De står inte på samma ställe så först begav vi oss till Nelly och matade henne och hennes sällskap, Raiti, med knäckebröd. Ludde var jättemodig och både klappade och matade hästarna. När vi var klara åkte vi till Flamine istället, men först så stannade vi till vid en affär. Ludde hann somna i bilen så när jag väckte honom när vi skulle gå in på affären och handla morötter så sa han:
-Oj, jag höll visst på att somna.
Det roliga är att jag hörde att han andades tungt och jag är säker på att han faktiskt sov. Knasig kille.. Han tyckte absolut att vi skulle handla vindruvor och se om hästarna tyckte om dem. Ludde älskar vindruvor och har gjort det ända sen han var liten. "Ribor" kallade han dem då. När vi kom fram till Flamine så matade vi både henne och Corrida, hennes hästkompis, med en massa morötter. Flamine åt även någon vindruva, men de hade mest en förmåga att rulla ur Luddes lilla hand så de åt Pernillas (tjejen som tar hand om Flamine) hundar upp istället. Medan vi kikade på stallet och hur Flamine bodde så lekte Ludde med hundarna och matade dem med vindruvorna. Den ena var en valp och den tyckte mest om att leka med vindruvorna, det tyckte Ludde var kul för han skrattade väldigt mycket.

När jag hade tänkt skjutsa hem Ludde så ville han hemskt gärna åka och hälsa på Fammo så jag rindge och beställde saft och bulle så for vi dit!

Det var en otroligt rolig dag. Ludde måste nog vara världens smartaste kille och fast han är så liten så är han ändå som en liten vuxen att ha med sig. Vi måste nog snart åka och hälsa på hästarna igen!

Onödigt inlägg

Inte för att jag vet varför jag bestämde mig för att skriva ett blogginläg just nu för jag har ingenting viktigt att skriva om, inget viktigt att dela med mig av.

Ikväll har jag packat upp alla kläder och diverse andra småprylar.. Och så har jag gjort världens godaste smoothie. Det var ungefär min kväll i stora drag.

I morgon ska jag träna med Cicci efter skolan och efter det kommer Ronja hit och sover. Det, är min morgondag i stora drag.

Det går inte så bra nu, kompis.

Vernissage förberedelser

Det har aldrig varit så svårt att skriva en personlig presentation som det är idag. Jag måste dessutom ha en visningsbar bild på höjden på mig själv.

Kan någon göra det åt mig? Den som åtar sig jobbet och gör det bra får komma på vernissage på torsdag!

Nu ska jag och Cicci dra ner till UNT och bjuda(tvinga) dem på vernissage!

The winner


De flesta tyckte att Black Chop Shop var snyggast. Men nackdelen med den är att den kommer hem till mig först v 10 eller efter det om jag beställer den idag. Så nu är frågan om det är värt väntan..?

Att välja rätt


Woodland eller Black Chop Shop?

Det är exakt samma modell, endast mönstret skiljer.

Vilken skulle du välja?

Uttråkad?

Cicci tipsade mig om en sida med Photoshop katastrofer!

Tillbaka i skolan


Jag har äntligen kommit igång med min portfolio-hemsida. Just nu ser den inte mycket ut för världen måste jag säga, men jag har ivarjefall kommit igång. Troligtvis kommer inte resultatet ens att likna på bilden ovan, det brukar alltid bli så med mina hemsidor. De liksom ändrar utséende längs vägen.

Mood

Tillbaka på Eckerölinjen som numera heter m/s Grisslehamn, tillbaka i resandet fram och tillbaka, tillbaka i rutinerna, i vardagen, i skolan och tillbaka i Uppsala.

Ikväll är det faktiskt skönt att vara långt långt långt borta, på ett konstigt sätt.

Pissed

Jag är så jävla arg på den här fulingen!

Sparka honom på smalbenet om du ser honom!

Can only make me stronger


Bilden är från i somras då jag och Toffe var till Houtskär.

Idag är jag nästan frisk!!!

Två veckor hos Elisabeth

Nu har jag äntligen fått bekräftat att jag får två veckors praktik hos Elisabeth Ohlson Wallin. Vet inte vilka två veckor av praktiken det blir ännu, men jag är såklart glad ändå!

Ett tecken på liv


Bilden är från nyårsafton då jag och Toffe åt romantisk middag. Resten av bilderna kommer jag ladda upp någon gång nästa vecka.

Jag är snuvig som aldrig förr. Kan faktiskt inte minnas senast jag var såhär förkyld, så tyck synd om mig. Jag har en jävla snuva men inte så farligt ont i halsen. Mest ledsen är jag för att jag inte känner någon smak av det jag äter och jag sover dåligt på nätterna, eller okej inatt sov jag bra men vaknade tidigt och åt frukost med både pappa och Toffe när de skulle på jobb. Nu har jag precis varit och hälsat på till Ålandstidningen, så nu behöver jag inte ha dåligt samvete över att jag inte gjort det det här jullovet. Jag gav dem ett vernissagekort till utställningen som min klass ska ha på Clarion Hotel Gillet i Uppsala och ingen av dem kunde komma, men det var ivarjefall kul att ge dem ett kort.

Nu måste jag smörja näsan och sen ska jag vila, det är viktigt när man är såhär förkyld som stackars jag..

Two Little Dickie Birds Sitting on a Wall

Domherrar, Nötskrikor och Koltrastar trängs på vårt fågelbord idag och jag vill fotografera dem men av erfarenhet så vet jag att de är väldigt rädda för mig. Den längsta brännvidden jag äger är en ynklig 70 mm, vilket betyder att jag måste stå högst 2 meter från fågelbordet för att få en schysst bild. Tro mig, det har jag testat men då vågade fåglarna sig inte dit och äta. Men nu har jag kommit på en lösning på mitt problem.

Antingen så behöver jag inhandla ett teleobjektiv likt detta så att jag kan gömma mig ordentligt en bit bort:

Eller så inhandlar jag ett stativ att ställa bredvid fågelbordet:..och en fjärr utlösare:

Så kan jag sitta inne i köksfönstret(i värmen) och trycka på knappen på fjärren och ta hur många bilder som helst på de små rädda fåglarna!

Alla bilder är från Scandinavianphoto, förutom bilden på fjärren som är från Cyberphoto.

Coming to an end

Jullovet börjar lida mot sitt slut. Två och en halv vecka har gått fort och jag har inte gjort en enda av de sakerna som jag planerade i förväg, i stort sett. Jag har varit vaken sent och sovit länge, ätit massa strunt och sett en massa strunt på TV. Jag har inte hunnit med den planerade visiten på Ålandstidningen idag eftersom jag har gått och blivit sjuk, inte heller har jag hälsat på mina hästar som är ute på foder. Jag har inte varit duktig och gjort de där sidorna i engelska boken som jag tänkte.. Och jag har bara hunnit börja med den där argumenterande religionsuppgiften som ska vara inmailad i morgon. Så himla typiskt mig, jag väntar med allting tills det brinner i knutarna. Hoppas att Toffe och jag får en lägenhet snart, vi har ställt oss på kö.. För jag tror att det är något med det här huset som jag bott i, i hela mitt liv, som gör att man sover länge, är vaken sent, tittar mycket på tv och aldrig gör de där skolarbeten som man borde.

Men nu får vi se om det blir någon skola för mig på torsdag och fredag, annars får jag ju några dagar extra jullov på mig att skärpa mig lite.

Black Chop Shop

Eftersom jag inte fick en kameraväska som jag önskade mig av tomten i år så har jag bestämt mig för att köpa en själv.
Denna kommer från Dakine och heter Mission Photo och kostar 850 kr på Scandinavianphoto! Där finns den också i ett mönster som kallas Woodland.

Dålig bloggerska

Nu på jullovet har det inte funnits tid för att blogga så mycket. När jag tänker efter så har det mest funnits tid för långa sovmorgnar och bara-göra-ingenting med Toffe. Jag hade tänkt göra ett bildspel med bilder från min jul men glömde bort att mitt Photoshop här hemma inte klarar av RAW och vad fotograferar alltid jag i? Ja, just det.. RAW. Men man lär av sina misstag och på nyårsafton så fotograferade jag min och Toffes fina romantiska middag i jpeg istället, så den kanske ni kan få ta del av inom snar framtid.

Förresten så har jag typ ungefär fixat en till praktikplats. Kanske ska vara där två veckor av praktiken och de resterande på Qimage i Uppsala. Återkommer med mer info när det är spikat!

RSS 2.0