Ännu ett bildspel


Erase and rewind

Hjälp! Vad är det som händer? 

Här sitter jag och längtar tills jag ska flytta ihop med min pojkvän sedan mer eller mindre två år tillbaka. Den 17 juni är det visning av den nybyggda tvåan på Lotsgatan som vi ska flytta in i den 26 juni och jag kan knappt vänta så länge! Snart tar jag studenten, ett år senare än mina jämngamla vänner, och efter det börjar vuxenlivet. Ingen mer grundskola.

Så för att komma till saken: Jag läste just att en av mina närmaste vänner, Sara, har förlovat sig. Jättekul för henne(och Pampas). Men gissa om jag känner mig stressad! Varför måste det gå så fort!? Alla mina närmaste vänner, eller iallafall de flesta, har pojkvän sedan några år tillbaka som de bor ihop med. Och bäst vad det är så får vi väl höra små fötter... Man brukar ju säga att man först skaffar en växt och sedan ett husdjur.. Och Sara och Pampas har ju för fan en hund tillsammans. 

Jag vill att allting alltid ska vara som det har varit! Att förlova sig och skaffa barn.. Sådant är vuxensaker och man kan säga mycket om Sara(och alla mina andra vänner också för den delen) men i mina ögon kommer hon aldrig vara vuxen! Förlåt Sara, om du läser det här. Men känner jag dig rätt så skrattar du nog mest. Sara kommer alltid att vara en knäpp tonåring i mina ögon som stänger av frysen till natten, beställer Ingen Big Deal på McDonald's och pajar Kista gallerias parkeringsbiljettautomater. 

Jag har precis vänjt mig vid tanken att vi alla kör bil! Jag menar.. Jag kommer nog aldrig känna mig riktigt vuxen. Hjälp! I mina ögon kommer vi nog på ett sätt alltid vara moppefjortisar allihopa. Och jag vill inte bli stor! Det får inte Sara eller Jenny, eller Fina, eller Emma heller bli! 


Tlöööött

Idag frågade Cicci mig om jag var på dåligt humör. Och det var jag tydligen. Jag är så himla trött på att vara i skolan och göra ingenting, varför kan vi inte bara få ta studenten? Idag så var vi i studion och fotograferade. Först var jag modell åt Cicci, och att modella är inte något som får mig på bra humör egentligen, sedan bytte vi så att jag skulle fotografera Cicci. Jag tycker att studiofotografering är så himla tråkigt. Usch och fy för att arrangera modeller och blixtar och allt vad det nu är. Nej tacka vet jag att dukomentera människor i en naturlig miljö.

Vi var på starta-eget kurs på stan också. Det var inte så farligt som jag trodde att det skulle vara, men det är nog p.g.a. att föreläsningen bara tog 1/2 tim och det är ungefär gränsen för hur mycket företagssnack jag orkar med på en gång.

Varför måste allting vara så himla tråkigt hela tiden? Affärsplaner hit och dit, affärsidéer, finansiering, c företag, f-skattesedlar, marknad, avtal, försäkringar, ekonomi, aktiebolag, handelsbolag, revisorer, beskattning, moms och kapitalkrav. Och likviditetsbudget! Fyfan. Det där med att starta eget är nog inget för mig.

Dessutom så värker min arm och handled idag. Ålderskrämpor. Snart är det dags för pensionering också.

Jahapp

Nähä, tydligen existerar inga fina bildspel. Jag har ivarjefall inte fått några länkar, så jag letade upp några själv. Dessa två är från Paulina Westerlinds hemsida. Porträtt och Bröllop.

Nu har jag fått lite inspiration ivarjefall. Någon som tänkte gifta sig i helgen?

Alla gillar brudar

Den här veckan ska bildspelen vara klara och lämnas in till Mia. Jag blev ju klar för länge sen och lämnade in mitt redan förra veckan, har ju även visat det här på bloggen. Skönt, tänkte jag. Inga måsten, inga halvfärdiga uppgifter som måste lämnas in, ingen ångest, ingen press. Jotjena. Idag kom Mia och sade till mig att hon gärna ville att jag skulle göra ett till bildspel med nya bilder, till det jag gjorde tidigare så använde jag både gamla och nya bilder men nu vill hon alltså se ett till bildspel med nytagna bilder. Hon sa också på samma gång att hon tyckte att jag var så duktig, låg på ett MVG och jag tänkte: Vad tusan har jag då gjort för att förtjäna detta? Men jag ska ivarjefall göra mitt bästa och knåpa ihop ett till bildspel tills nästa vecka, jag har redan spånat lite och tycker att stopmotion är väldigt tufft. Ett sådant bildspel har nämligen Cicci gjort. Kolla in videon här nedanför så förstår du vad jag menar.

Men samtidigt så känns det som att stopmotion blir för enkelt på något vis. Inte för att det på något vis skulle vara mycket enklare att göra än ett vanligt bildspel utan mest för att bilderna inte behöver vara lika fina i en stopmotion på något sätt. Jag skulle gärna vilja göra ett bildspel med samma tema på alla bilder, som t.ex. älginventeringen jag var på i våras. Det skulle nog bli ett fint bildspel, vid närmare eftertanke så ska jag nog göra ett sådant också.. Men om bilderna till mitt nya bildspel ska tas i helgen vet jag inte om jag får ihop bilder så att ett tema håller.

Har du sett något fint bildspel som du vill dela med dig av och samtidigt hjälpa mig lite? Skicka länk i en kommentar!

En till liknande stopmotion video

Inte bara tusen..

..Utan fyratusen bilder!

Jag skjuter upp hårddisk städandet tills senare.. Can you blame me? Pheew.

Hur gör man egentligen när man städar?

Som jag skrev tidigare så tänkte jag städa hårddisken. Nu har det gått några timmar och jag har minsann inte städat någon hårddisk, varken externa eller den andra(interna?). Jag skulle uppskatta att jag har runt 1000 bilder på den här datorn. Men var börjar man? Att sortera i mappar, javisst. Men vad gör man med en random bild som är ensam i sin kategori för att hitta den om 5 år när man söker efter den?

Fortsättning följer..

Önskelista

Snart fyller jag år och ännu mer snart(snartare?) tar jag studenten och då önskar jag mig detta:

Skrivbord till datorn, en skrivare och en Wacombräda.

Pengar går också bra, så att jag kan köpa dessa själv!

Tomt hus

Den här helgen har Toffe varit här i Uppsala hos mig. Vi har varit till Biltema och IKEA och lagat god mat. Igårkväll var vi på födelsedagskalas till Ciccis pojkvän, Sebbe, som bor ca 100 m från mig. Idag innan jag skjutsade honom till bussen så var vi på loppisen som var lite längre ner på gatan. Vi hittade en fin tavla med James Dean som jag köpte för 20 kr. Toffe var lite sugen på en cykel för 350 kr, men det blev ingen affär.

Jag har tvättat tre maskiner kläder idag, diskat, dammsugit och torkat damm. Och dessutom slagit in glas, koppar och tallrikar i tidningspapper och packat ner dem och mina böcker. Ikväll ska jag fortsätta städa.. Hårddisken. Den externa och den vanliga. Men först, lite middag!

Competition

Här kan ni kolla in mina och mina klasskamraters stipendiebilder. Länken borde funka.

Lotsgatan 8 B 20


Idag ringde Marstad till Toffe och berättade att vi har fått lägenhet på Lotsgatan! En helt nybyggd tvåa med kök på 56 kvadratmeter. Gud har alltså besvarat mina böner och jag är så himla glad! Veckan efter midsommar flyttar vi in och jag kan knappt vänta!

På konsert

Jag är precis hemkommen från en konsert på Boland. Mette bjöd mig och de sjöng så fint allihopa. Till sist när de sjöng En Värld Full Av Liv, från Lejonkungen, så fick jag gåshud. När jag kom hem så mötte jag min webdesignärare med en massa flyttlådor i trapphuset. Han och hans tjej håller på och flyttar in en våning ovanför, och då menar jag inte där Casanova bor, utan i en större lägenhet. Jag är redan granne med min svenskalärare också, så nu får det fan räcka!


När jag sökte efter ett etiskt dilemma..

..så snubblade jag över den här bilden på DN.se som Anna-Lena har tagit. Det var lite kul tyckte jag. Hon borde ha sin 18-veckors praktik där nu och har varit där sedan efter jul någon gång om jag inte minns fel. Kul att det går bra för henne, speciellt när man kan säga attd et var hon som introducerade mig i fotografyrket. Go Anna-Lena!

Bad day

Den här bilden är tagen för två år sedan. Jag tycker om den. Se bara hur finurlig Ludde ser ut, han letar efter något att spruta vatten på och Peter är rädd för det kalla vattnet.

Idag vaknade jag på fel sida. Jag tror faktiskt att det började med att jag somnade på fel sida igårkväll.. Därför är jag hemma från skolan idag, men ligger inte på latsidan.. Nej, nej. Jag har precis mailat några bilder till Restaurang Carl Philip, som jag lovade och nu ska jag äta lunch innan jag börjar söka efter ett aktuellt etiskt dilemma.

Lazy eye


Det är sommar utanför mitt fönster ikväll. Sommarkväll. Och jag har bara legat inne i sängen och sovit eller suttit här framför datorn. Jag sov dåligt inatt. I morgon ska jag nog ta på mig mina inlines och fara ut en sväng. Denna vecka är inte lika fullspäckad som de två föregående, tackochlov. I morgon har jag CAE test, speaking/listening tror jag. Alla de andra delarna har gått över förväntan så jag hoppas att även detta gör det. Det är 23 dagar till studenten läste jag på Hannas blogg idag. 23 dagar är inte så mycket men just nu känns det som att det är för många dagar. Undrar om jag kommer sakna Uppsala? Kommer jag att komma tillbaka i framtiden? Kommer jag få jobba som fotograf? Eller kommer jag att sitta i kassan på Sparhallen hela livet? Nej, där gick gränsen för filosoferandet. Någon måtta får det va!


Titta! Ett bildspel!


Superduper

Studentskivan i torsdags var superduper. Jag vet inte ens om jag behöver säga mer. Kunde inte ha varit bättre. Dagen efter åt vi smörgåsbord, det var himmelskt så det ska jag nog göra till en vana.

Nu har jag just ätit en stor portion mat och är proppmätt. Handlade efter skolan och var så hungrig så jag höll på att svimma, men jag kom hem till slut och var vid medvetande. Nu ska jag skriva på min projektrapport i två timmar innan Cicci kommer över och äter fattiga riddare. Hihi, på detta inlägg låter det som om jag inte gör annat än äter.. Men det gör jag faktiskt. T.ex. så ska jag skriva min projektrapport nu, som jag nämnde tidigare.

Tråkig hemmakväll

Men ibland måste man ha tråkigt också. När jag läser om Frejas och Åsas äventyr så blir jag sugen på att göra något liknande. Vid närmare eftertanke så ska jag skriva upp backpacker resa på min saker-att-göra-innan-jag-dör lista.

Blomma blad, en miljard


I morgon kommer äntligen Emma hit och då ska vi först på middag och sen på studentskiva på People. Kattis kommer också och Ann och Erika från Norrtälje! Det ska bli så himla roligt och jag är glad att så många kommer för min skull!

På dagen har jag två förhör som jag måste avverka.. I religion och arbetsmiljö och säkerhet. Har läst igenom båda och ingenting fastnar men jag ska snart göra ett nytt försök.

Regnet bara öser ner


Rolig post

Studentklänning nummer 2 kom idag. Det gjorde också inbjudningskorten till mammas och mitt kalas. Projektredovisningen som var planerad tills i morgon blev uppskjuten till nästa vecka. Tackochlovfördet!

Så numera ser veckoplaneringen ut såhär:

Tisdag
Redovisning av matbilderna

Onsdag
CAE-test i Engelska, grammatik.
Digital Bild-prov

Torsdag
Arbetsmiljö och säkerhet-förhör
Religion-förhör
Emma kommer kl 16, middag kl 18 och senare studentskiva

Fredag

CAE-test i Engelska
Hemresa kl 20.00 med Eckerölinjen. Emma ska bjuda på smörgåsbord. Mums!

Stipendieansökan

Dessa bilder ska jag söka stipendium med. 


Håll tummarna!

Restaurang Carl Philip

Detta är resultatet av mat-bilds uppgiften som vi ska redovisa idag.
Och sen så valde jag den här bull-bilden.

Vilken ska jag välja?

I morgon ska någon av dessa bilder lämnas in till Mia. Jag har lite svårt att bestämma mig för vilken. Vilken tycker du?

Gröna bullar och kaffe(Bullarna var inte sådär gröna precis just när jag redigerade dem).

Kocken Lindqvist bjussar på paj..

Paj med skugga..

Eller paj utan skugga?

Eller tycker du att den här är bäst?

För vi tar snart studenten, för vi tar snart studenten, för vi tar snart studeeenteeeeen! Fyfan vad vi är bra!


Mamma och jag ska ha examenskalas tillsammans i sommar eftersom jag tar studenten och mamma blir färdig närvårdare. Igår skickade vi efter inbjudningskort, som förresten är de finaste jag sett. Och om du är bjuden så är de de finaste du också sett!

RSS 2.0