Tillbaka där jag var för två år sedan


Kärlek är nog det enda som kan få en att sväva på moln, klara sig utan mat, sömn och vatten den ena stunden och nästa stund få en att vilja såra någon så jävla mycket bara för att man själv är ledsen och sedan till sist få en att nå botten och inte finna glädje med någonting. Är det detta som är livet? Att våga älska av hela sitt hjärta men bli sårad, såra själv, älska varandra gränslöst men inte få det att fungera, älska någon ännu mer men inte bli älskad tillbaka och till sist bli ersatt av en ny stjärna?

Nä, aldrig mer.

Ett inlägg från hjärtat a la Rosenberg:

Satan och jävlar.

Vackra människor

När jag var på praktik hos Elisabeth Ohlson Wallin så hade jag oturen att bara få vara hos henne i två veckor och den första veckan stack hon iväg för att ta det lite lugnt då hon fått tecken på utbrändhet.. Då hängde jag med hennes assistent Robert Paraniak, en jätteduktig kille som jag lärde mig mycket av. I våras var han till peru och nu finns det massor av vackra foton därifrån på hans hemsida, jag gillar bilden på den lilla flickan som matar ett lamm.. Förresten så gillar jag allihopa, men flickan och lammet är min favorit och pojken med den lilla hunden.

Nu förstår jag dig MAD

Jag är så utmattad efter dagens jobbande på Ålandstidningen så jag förstår varför min företrädare MAD brukade storgråta på vägen hem från jobbet. Visst, det har gått bra.. Inte varit så himla stressigt och jag är faktiskt ganska nöjd med min insats men just nu skulle jag bara vilja krypa ner i sängen med kläderna på och sova tills jag vaknar av mig själv. Att jag inte tagit mig tid att äta ordentligt idag gör inte saken bättre. Inte heller att min lägenhet ser ut som en knarkarkvart och är i stort behov av städning..

Fredagkväll 21:45

Snart läggdags för mig. I morgon ringer min klocka kl 07:00, då stiger jag upp och far till ÅT redaktionen till kl 08:00 för jag och Fredrik ska ut till Eckerö på ett jobb, efter det är det jobb på Sparhallen som gäller mellan 09:45-18:05 och kl 19 ska jag och fotografera innebandy i baltichallen. I runda slängar blir det ungefär 12-timmar arbete att kämpa sig igenom.

Och visst, jag har ju faktiskt varit sjukskriven och tagit det lugnt i tre veckor nu. Men du kan ju tycka lite synd om mig..

Sparhallen quote

Idag glömde någon en kaffesked i Guns kassa, om det var ett finsk- eller engelsktalande par vet jag inte.
Gun: -Hej, hallå! Kaffeskeden! Ehm.. Kahvisponii!

Jag är back in the game alltså. Och tro det eller ej, ibland har vi kul på Sparis.

Uppsala in my heart

Min fina klass! Jimmy, Linn, Louise, jag, Henric, Johanna, Petter, Emma, Ronja, Cicci och Stephanie

 

Dagen vi tog studenten började med champagnefrukost kl 8.00 på morgonen.

 

Presenter, lyckönskningar och blommor delades ut.

 

En del Champagne dracks såklart..

 

Kl 9.00 öppnades skolan och vi gick in genom dess dörrar för sista gången, ivarjefall som elever. Jag träffade Kajsa, som gick i min klass i ettan.

Klassen samlades i en sal där vi fick lyckönskningar av våra lärare, Mia och Karin. Om jag inte minns fel så fick vi betygen här också. Filuren på bilden är Tjorven, eller Emma som hon heter på riktigt.

 

Några av mina lyckönskningar: En ros från Johanna, morotsbild från Mia med några fina ord, godis från Karin och strumpan är från Hanna.

 

Det bjöds på mat och underhållning. Vi skrev i varandras mössor.

 

Jimmy och jag kommer inte riktigt överens alla gånger.. Önskar jag kunde komma ihåg vad jag hade gjort för att förtjäna fingret den hä gången..

 

Vi promenerade iväg till Länna-Katten.

 

Så åkte vi med Länna-Katten till Bergsbrunnaparken medan vi skrek: "För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studeeeenteeeeeeeen! Fyfan vad vi är bra!"

 

Jack gick i B-klassen och blev Klassens Lillponke. Jag blev klassens Feelgood.

 

Väl framme i Bergsbrunnaparken gick vi klassvis av tåget tillsammans med våra lärare.

 

Där mottogs vi av vänner och bekanta. Mamma och Pappa hade två stycken åländska flaggor som de viftade med och tittar man riktigt noga så ser man dem på bilden, men det gjorde jag såklart inte då.

 

Mamma, Pappa och Toffe hade köpt varsin ros till mig. Och så lade jag beslag på flaggan.

 

Fina Toffe tog ledigt från jobbet för att vara med på min dag.

 

Sedan skulle det åkas flak. Detta var vårt pyttelilla och uppe till höger kan man se B-klassens stora flak. På lakanet står "FO3A.. ..lite bättre än FO3B" och våra namn.

 

Finns det hjärterum så finns det stjärterum.. Vi fick plats allihopa, men så var vi inte så många i min klass heller.

 

Johanna.. Är du rädd för att det ska gå fort?

 

Tutor för hela slanten.

 

Pettson, Jimmy och Henric.

 

Vi roade oss med att måda in en massa vindruvor i Henrics mun. Här kan man även se vår.. ehm... ljudanläggning.. om man tittar riktigt noga.

 

Ja, den där lilla stereon fick vi nöja oss med. Men som alla vet så har storleken ingen betydelse och jag lovar att vårt flak var roligast att vara på även fast det var minst!

 

Vi stoppade upp trafiken lite..

 

Pettson(och vi andra) sjöng Svenne Banan minst tusen gånger!

 

En viss mängd alkohol intogs.

 

Det var junis kallaste dag, den här dagen, men vi dansade och hoppade och överlevde mirakulöst nog ett par varv på stan!

 

Och ungefär här så var det fullt på mitt minneskort så några fler bilder från den här fina dagen har jag inte!

 


För hundratjugosju dagar sedan tog jag studenten


Fotofestival


Fredag stora salen

kl 19.00 Brutus Östling

 

Lördag stora salen

kl 12-13 Andy Horner

kl 15-16 Anders Geidemark

kl 18-19.30 Mireille de la Lez

Auditoriet:

kl 10.30-11.30 photoshop med Brendan Delany (föreläsningen på engelska)

kl 13.30-14.15 Ralf Åström undervattensbilder

kl 16.30-17.15 Ralf Åström modefotografering


Gissa vem som tänker bosätta sig i Alandica, där festivalen hålls, denna helg?

081009


Idag sov jag länge och vaknade till en underbar dag med vackert väder, idag var jag och gav en blodprov som visade att jag inte har kvar någon infektion i kroppen, idag har jag städat och mått bra, idag lagade jag spaghetti med köttfärssås åt mig och Toffe och ikväll var vi och dansade bugg

Men ändå är jag lite smådeppig.

Krasslig


I morgon har jag haft feber varje kväll i två veckor. I fredags var jag till en läkare som sjukskrev mig tillochmed idag och gav mig pencillin och hostmedecin men inte har jag blivit friskare av det. Febern fortsätter komma om kvällarna och jag börjar bli duktigt trött på att må halvdåligt hela tiden. I morgon börjar jag egentligen jobba kl 10.50 men jag ska försöka få en tid till läkare innan dess. Nu får det räcka, gör mig frisk.

Sjukskriven


Igår var jag på jobb för jag var frisk, trodde jag, men på kvällen så fick jag feber igen så idag har jag ringt till Medimar och blivit sjukskriven torsdag - fredag. Nu sitter jag på min fårskinnsfäll under en filt, stickar den andra vanten, ser på nyhetsmorgon och myser.

Jo, den där vantjäveln förresten.. Jag är precis klar med den andra och märkte precis att jag har stickat två st höger-vantar. Jävlaskitockså. Men min lösning på problemet är att sticka två st vänster-vantar också så har jag ett par att ge bort.

RSS 2.0