Thoughts

älska eldigt och hänsynslöst. släpp taget om tryggheten. ta chansen när den visar sig. våga. det är bara då du känner att du lever.  ångra hellre det du har gjort än det du inte gjorde. lita på folk som får dig att må bra. var ärlig mot dig själv och folk som förtjänar det. skratta ofta och gråt ibland. var lite egoistisk. var tacksam, mot mamma, mot pappa, mot storebröder, mot vänner. lyssna och fråga istället för att prata. skjut inte upp. utmana. säg nej ibland. uppskatta det lilla. ta vara på allting. lev varje dag. gör allting helhjärtat. välj bort tråkiga saker. välj vänner. ge alla en chans.Back on track

Jag kämpar på. Det är tungt. Men det går. Vill aldrig mer må illa. Vill aldrig mer må dåligt, ha ont i huvudet, ont i magen och vara trött och utmattad. Jag behöver ha värme. Behöver få se solen.

Det kommer bli bra.

Det kommer bli bäst, som Liz skulle ha sagt.

Friluftsliv

Idag har jag spenderat 3-4 tim utomhus. Kolla tidningen i morgon!


Hej mitt vinterland


Mår bättre och bättre.. Och i morgon är det julafton.

Hemma från jobbet

Igen. Snart börjar jag äta magkatarrsmedicin på heltid, resten av mitt liv.

Lördagkväll

En middag bestående av kyckling, ris och bearnaisesås har precis inmundigats i det Janssonska residenset på Nygatan 9B 3. Middagen sköljdes ner med en Somersby äppelcider och till efterrätt väntas.. Fler äppelcider?

Visdomsord

Jag tror inte på att endel människor föds elaka. Jag tror inte på att endel folk bara är elaka hela tiden av naturen. Jag tror på att något måste ha hänt dem. De kanske är ensamma, de kanske är ledsna, de kanske inte blev älskade som barn, de har kanske blivit illa behandlade, de kanske är osäkra, de kanske har råkat ut för något hemskt.

Jag undrar vad det är med människor som bara måste vara elaka och göra folk ledsna? Mår de själva bra då? Har de aldrig sett glädjen i ögonen hos någon som fått beröm eller höra fina ord? Det får mig att må bra, att se hur glad någon blir när du lagt märke till att den klippt sig, har nya kläder, eller bara är fin. Det måste slå känslan man får av att trycka ner personer i sin närhet.

Jag har läst många elaka kommentarer i Ericas blogg. Endel är bara barnsligt elaka, det är inte ens konstruktiv kritik. Och jag förstår det bara inte.

Jag tycker att min vän Erica Österberg är en av de tuffaste jag känner. Hon har bara dansat på heltid i några få år och är redan jätteduktig! Tänk vilken dröm som gick i uppfyllelse det måste ha varit för henne att komma in på Balettakademien! Tänk att komma från ingenstans, kämpa, gråta, svettas, slita, kämpa lite till och sedan bli en stjärna. Det är som en saga.


Har du inget snällt att säga, låt för fan bli.

Utslagen hjälte

Är helt utmattad efter middag och bastu. Fan, vad jag älskar min bastu. Jag kommer älska den ännu mer om jag ser att den är billig i drift när jag får min elräkning också.. Jag som hade tänkt gå till Indigo på en drink med Chefen och gratta Jonsson som gifte sig idag. Tror de får klara sig utan mig, jag kommer däcka alldeles just. Kanske jag inte skulle ha druckit en cider i bastun? Jävla alkohol, jag blir alltid så sömnig av det.

Porr och pepparkakor på jobbet

Läs morgondagens tidning så förstår ni vad jag menar.

Bruce Dale

En liten film om BAD Pictures.

Ida Magkatarr Jansson, som Frippe skulle ha sagt.

Illamående igen. Igår och idag. Hemma från jobbet. Gråter lite. Jag vill inte må illa med jämna mellanrum, resten av mitt liv. Nej fy.

Märta Tikkanen


Förra veckan åkte jag och Tone iväg för att träffa författaren Märta Tikkanen i Ben Listherbys bibliotek. Och vilket bibliotek sedan! Jag har aldrig sett något liknande! Hur kan man låta bli att låta sig inspireras i ett så vackert bibliotek när man ska fotografera en äldre vacker dam, som Märta Tikkanen? Emma och Uno - visst var det kärlek heter boken. Och jag funderar faktiskt på att köpa den.

NostalgiPS

Jag önskar mig en bastuskopa, stäva, termometer och dofter till min bastu i julklapp.

Och så önskar jag att pappa ville komma och bygga lite i den.

Pliiiis?

Premiärinvigning

Vem har sagt att man inte kan ha ljus i badrummet?

När jag var liten så betydde fredag detsamma som bastubad, Disneydags och kastrullpoppade popcorn. Och idag är det ju fredag..

Håppla Pålle

Gif Created on Make A Gif
Idag var jag och raraste Liz ut på äventyr i vinterlandet. Träffade två hästar, den närmast kameran heter Raiti och var kompis med min Nelly när hon stod hos Jonna. Tänk vilket sammanträffande. Nu står Nelly i Norrsunda och Raiti står i Sund hos en dam som var Ålands Lucia -62(typ), som jag fotograferade idag.

Top 100 Sports Pictures of 2010

Enjoy.

Bilder på julpynt utan någon som helst tanke eller fotografisk ambition bakom

Nu är jag så gott som installerad på Nygatan. Eller.. Julpyntet är i varje fall på plats.

Jag fyndade julgransbollar på IKEA förra året, och eftersom jag inte har någon julgran så hängde jag upp dem i fönstret istället.

Tomtefar sitter i fönstret under julgranskulorna.

Min nya julstjärna var bland det första som jag hände upp i lägenheten.

Fler fyndade julgransbollar.

Min finfina adventsljusstake som jag fick av mamma i lilla julklapp, den har jag pyntat med godis.

Min julgran - en i plast med fiberoptik. Där hänger en annan tomtefar och tomtemor sitter nedanför.

Luciatåg.

Den här ängeln är inget julpynt men den får vara med på bild ändå.

I köket hänger också några julekulor på rad.

En paus

Tar en paus i uppackandet och lagar lite mat i kaffekokaren istället. Bara 20 timmar tills det är färdigt. rena rama snabbmaten!

Update:

Packa inte upp vinglas och finservis med alkohol i blodet. DET är inte roligt.

Vem fan är måtta och varför ska jag dricka med honom?!

Jag väntar på Kim. Vi ska dricka glögg, lyssna på julmusik och äta pepparkakor. Fördriver tiden med att packa upp mitt liv ur tusentals bananlådor. Inser att det är mycket roligare med några promille i pannan.. Har inte hittat mina baggyjeans som jag tänkte ha på mig men däremot mjukisbyxor och diverse andra småsaker fyllda med minnen som jag sätter på mig medan jag packar upp. Min fina karbus t.ex.. sjalen som jag hade när jag dansade magdans i Uppsala, en t-shirt med en massa fula tryck på som jag fick av Barbro för tuuuusen år sedan när jag slutade som dagbarn. Fashionabelt är bara förnamnet.

Julmys

Världens raraste Liz har världens mysigaste blogg med världens finaste julkalender!

Skåel!

Är bara lite avis på Jacobs nya mugg...

RSS 2.0