Hatade sommarsoffan redan innan jag tagit bilden

Ålandstidningen har en reportageserie som heter Sommarsoffan. Varje sommar intervjuas och fotograferas en person i Sommarsoffan och i år är det inte annorlunda. Ribban sattes då Jacob Saurén tog den första Sommarsoffe-bilden för i sommar - en brandman i soffan, under en båge av vattenstrålar, med brandbilar i bakgrunden. Och i förra veckan var det min tur.. För att göra en lång historia kort så slutade det med att jag lånade en stor grön Toyota-skåpbil av min storebror på Öhmans Bil eftersom Paddan(Ålandstidningens lilla skåpbil) var upptagen hela den dagen som bilden måste tas. Ett jävla sjå var det att komma ut till Öhmans Bil, tanka rätt(diesel) och dessutom lyfta in soffan(som för övrigt är den mest otympliga sandfärgade möbel jag någonsin lyft) i bilen. Till slut kunde jag hämta upp min modell i mitt nya vrålåk(stor grön Toyota med svängradie som en bussjävel) och bege mig ut till Kastelholms golfbana. Väl där löpte allt som smort eftersom jag hade en stark kille med mig och en annan stark kille raggade vi upp på golfbanan.

Hatade sommarsoffan redan innan jag hade tagit bilden. Och en stor jävla guldstjärnejävel är jag värd, men har jag fått någon?

Förra veckan och denna

Strålande sol, skratt, värme, svett, vätskebrist, lycka, blommor, gräs, tjejer, skratt, fåfänga, missnöje, lycka, fotboll, killar, sommarsoffor, skratt, sand, guldstjärnor, skratt, övertid, huvudvärk, trötthet lycka.

Sa jag skratt och lycka..?

Sandbergs båttaxi


Bilden är från i helgen då mina två älsklingsbrorsor kom och räddade sin lillasyster från Föglö.

Puss!

Pest eller kolera?

Tänk dig att du sitter i en snipa. Du och fem killar. Du är kissnödig så det värker i magen. Så kissnödig att blåsan håller på spricka, du nästan ser gult - så kissnödig är du. Kaptenen säger att det bara är 10 min kvar tills ni är framme, men det sa han redan för 10 min sen... Vad är minst pinsamt? Att kissa ner sig inför alla.. Eller klä av sig och hoppa i sjön?

Onbird


älska måndagar

Idag är det måndag. Och idag har jag jobbat hela dagen, precis som förra måndagen, och när jag kom hem så åt jag middag och somnade på sängen - precis som förra måndagen. Två timmar senare vaknade jag, precis som förra måndagen. Förra måndagen hoppade jag in i duschen efter min powernap på två timmar och när jag kom ut därifrån ungefär vid den här tiden, förra måndagen, så ringde Petter Lobråten.. Och berättade att Sebba gått bort tidigare på dagen...

Ridå.

Vållybåll


Nashiro Ringo


Idag har jag legat på mage i sanden och fotograferat Ringo, kvällen ska jag också spendera på mage i sand med en kamera i händerna.

snel hest hade fest bjöd gest fick lesk drack mest dansa best

Kära bloggen, idag har det gått bra på jobbet. Dagen har gått i de felvägda gäddornas och de busiga barnens tecken. Jag berättade för chefen att jag blev alldeles bestört när Jacob kallade mig för "pisshuve" i onsdags men han fick mig att inse att det nog var rätt åt mig. Ikväll skulle jag ha varit till Tobbe och Lina för att se på canvastavlan de fick av mig, men de fick förhinder så jag somnade på sängen och vaknade två timmar senare. Skönt.

Perkele

Förbannar den dagen jag bestämde mig för att inte läsa finska i skolan.. Ty jag vill beställa en sådan här. Och bor man på skitåland dit inte alla svenska företag levererar och inte kan ett jävla ord finska(förutom diverse oförskämda meningar och svordomar, vilket jag väldigt sällan har nytta av i ett sånt här fall) så är det helt jävla omöjligt att fatta hur man klickar hem en Airport Express grejamoj från Verkkokaupa. Google Translate i all ära..

Se on hikinen hirvi metsässä


Pippi aj aj

Tredje dagen med halsont. Det börjar inte ens kännas bättre. Jag har sovit och vilat mig igenom dagarna så min dygnsrytm är helt på fel. Dricker hostmedicin och käkar halstabletter. I morgon tror jag att jag ska fara till hälsocentralen och kolla halsen igen. Sådetså.

Flöjtis ligger på sjukhus och får dropp tack vare sina halsmandlar. Så jag antar att jag inte ska klaga..

Hjärnblödning, stroke och amputering

Jag är sjukskriven över helgen. Typiskt att jag blir sjuk just den här helgen då det är min jobb-helg. Tur att Susanna gärna hoppar in istället för mig. Halsprovet visade negativt när det gäller streptokocker, har hursomhelst jätteont i halsen och har börjat hosta. Tycker det är jobbigt med sjukanmälningar och sjukskrivning. Hur vet man egentligen att man är för sjuk för att jobba? Jag menar - pina sig kan man ju nästan alltid. Jag har alltid dåligt samvete, hur sjuk jag än är, för att jag inte kan vara på jobb. Inte ens vid hjärnblödning, stroke och ett amputerat ben känns det okej. Eller, kanske gränsen går just där?

Rollercoaster

Solen skiner, fåglarna kvittrar. Jag är sjuk. Har ont överallt. Huvudet, halsen, nacken. Har försökt duscha bort förkylningen, dricka solhattsdroppar och multivitamin brustabletter, knapra panadol och äta nektariner. Livet kunde vara bättre.. På tal om det: Hur kommer det sig att jag är oslagbar ena dagen och redo att kasta in handuken nästa? Höga toppar och djupa dalar. Skulle vara tacksam om livet vore lite jämnare. Jag är inte bra på motgångar. Tack och lov så får jag krypa ner och gömma mig under täcket nu.

Kan nog inte komma på något bättre jobb än det jag har

Jag sitter på jobbet och äter en sallad från Signes. Börjar jobba om ca 2 min och såhär ser min lista ut idag:

Kl 14:45 ska jag till Sviby dagis och "chilla med kidsen" tydligen.

Livet kunde vara sämre ändå.

RSS 2.0