Mjuksega kolasnitt


Jag borde antingen bli en bättre bagare eller bättre matfotograf. Kakorna blev goda så tusan, men vackra blev de inte! Kanske för att jag sket i kockosflingorna..

Bloody Mary

Igår så var jag med mamma och storebror till Rödakorsgården och skulle lämna blod, men jag hade inte körkortet med mig så jag fick lov att se på. Det var intressant. Idag var jag dit igen men då dög inte mitt svenska körkort utan jag hade behövt mitt finska pass.. Hönsöra, tänker min mamma om mig nu om jag känner henne rätt. Känns lite snopet när jag ska göra en god gärning men får åka hem både en och två ggr utan att ha lämnat blod. Skulle inte förvåna mig om de säger att mitt blod är för dåligt, att jag har dåligt HB, i morgon och får åka hem igen utan att halämnat blod då heller.

Satana perkele, skulle man kunna säga.

Satana perkele

Jag har precis knåpat ihop ett mail till H&M om att jag minsann inte kommer betala ett enda jävla korvöre om inte jag får alla eventuella brev och räkningar på svenska i fortsättningen. Förstår inte att detta kan vara ett så stort problem med tanke på att hemsidan fungerar exemplariskt: man kan välja finland som hemland men ändå välja svenska och priser i euro.

"Tack på förhand, ha en bra dag och glad påsk!"

..det finns ju ingen anledning att vara otrevlig.

Helgen som varit

..jo förresten så jobbade jag i helgen. Bytte med Jacob. Spenderade i stort sett hela lördagen med Frippe. Fredrik Granlund. Den enda reportern på Ålandstidningen som totalsågar en fiolkonsert av små barn och beskriver den som "oljud som bara en förälder kan älska", får luciakandidater att gråta under intervju och en av dem att vägra uppträda på godbymässan så länge han själv står i publiken.

Men jag tycker att det är rätt kul att jobba helg med Frippe. Man vet liksom aldrig hur det kommer sluta. Det kan bli lite vad som helst.

Vill inte vill inte vill inte vill inte...

..bli förslappad!

I morgon ska det städas, bakas och stigas upp kl 8 för att ringa till veterinären. Det ska diskuteras om vad man egentligen ska ta betalt för ett jobb som jag fått förfrågan på. Det ska motioneras och ordnas och det ska bykas.

Detta är väl klart vid lunch, vad hittar man på resten av dagen liksom?

Argalappenpåredaktionenpunktax


Jerka 21 år!


Idag fyller Jenny 21 år och igårkväll efter jobbet var jag över en sväng med min present. Jag ramade in ett kollage med bilder på henne, Johanna och mig och målade hjärtan på ramen. Jag blev inte riktigt nöjd men väluppfostrad som Jenny är så blev hon glad ändå!

Nu ska en stadig frukost intagas, sen är jag redo för jobb hela dagen med Frippe och Fredrik. Frippe har förresten lovat att vara snäll hela dagen(!). Påskmarknad, dyk FM och handboll ska jag bl.a. fotografera idag och i morgon är det ÅM-final i pingis.

Lack of våffla

Det blir nog ingen våffla för mig idag. På Våffeldagen och allt..

Expedition SNØ

Igår var jag på vernissage till stadsbiblioteket där naturfotograferna på folkis ställer ut sina bilder. Oj, vad sugen jag blev på att gå den linjen! Någon gång inom den närmaste framtiden ska jag göra det också. Hur härligt låter det inte med paddling, björnsafari, klättring, långfärdsskridsko och isklättring? Susanna, som går naturfotolinjen och var en av dem som ställde ut bilder på bibban, sa att åka hundspann var nog det häftigaste hon gjort. Hon och jag ska sommarjobba på Ålandstidningen tillsammans i sommar och hon berättade att hon snart åker till Indien för att göra sitt slutprojekt: fotografera hemlösa/herrelösa hundar. Det lät som ett väldigt bra slutprojekt i mina öron, fast jag antagligen skulle bli väldigt illaberörd själv av att fotografera hundar i så dåligt skick som hon nämnde att de kunde vara. Undrar vad jag skulle göra som slutprojekt om jag gick naturfotolinjen på folkis?

Måste spara mera pengar.

Och jo, gå och se utställningen! Den hänger till den 1/4.

Skitradio

Slutar inte Charlotte Lauterbach på Mix Megapol snart så slutar jag lyssna på dem.

Jag älskar barnprogram på morgonen

Det här barnprogrammet är mitt nya favoritprogram. Godare än Glass med Tea och Rabih. Bästa matlagningsprogrammet någonsin, idag har jag t.ex. lärt mig av sushikocken att tomat är en frukt och inte en grönsak och den hör till släktet potatisväxter. Se bara så finurligt.

Free fonts

Alla möjliga fonter - gratis!

Fotomässan i Göteborg

Jag vill så gärna åka..

psd

Photoshop disasters. Den ena bättre än den andra..

For your viewing pleasure


Take-off

Piloten Bengt Granberg

Märket


Ser du m/s Eckerö?

Mammas och pappas hus

..och Emmas i Eckerö!


Ringo Star


Här är min kompis Ringo, som jag har spenderat dagen tillsammans med. Han har varit världens duktigaste och snällaste och nu har han precis farit hem igen. Det är lite tomt. Skulle gärna vilja ha en egen vovve som höll mig sällskap.

Fina Freja


Nu har Nelly äntligen flyttar till Stall Hästars i Norrsunda. Jag och pappa har varit där i dagarna två och renoverat och byggt och fixat(det senare stod jag mest för..). Ikväll var jag ut på en ridtur i solskenet, och på tal som sken så var det mest det som Nelly pysslade med. Galning. Hursomhelst så är det tröttsamt att vara hästtjej så ikväll blir det inget Lillasyster på Dino's utan soffläge framför Morden i Midsomer och Bristande Bevis. Försökte fotografera hästarna idag när de bekantade sig med varandra men det blev inte tillräckligt bra för att jag ska vilja visa upp dem, därav bilden på söta Freja istället.

Går i giftastankar

Nu skulle jag vilja gifta mig också.

Breakfast at Ida's


Jag älskar lediga morgnar som man vaknar och är pigg kl 8 så att det finns gott om tid för att äta frukost i soffan, framför Nyhetsmorgon. Idag ska jag fara till Norrsunda och städa och fixa i ordning stallet där Nelly ska stå. Ikväll hämtar vi hem henne från Sund och redan i morgon ska jag nog fara ut på en ridtur på mina gamla ridvägar i byn.

Flygtur


Det var Bengts tusentvåhundrade-någonting och min första flygning i ett litet skruttplan. 1,5 tim flög vi och 158 bilder tog jag. Har valt ut ca 30 st som jag nu sitter och redigerar och märker att Jacobs sensor var aningen full med damm.. Nåväl, jä-ävligt kul var det ivarjefall. Något som jag kommer minnas i resten av mitt liv! Det enda negativa jag kan säga var att jag blev åksjuk när Bengt höll på och joxa och joddla fram-och tillbaka ovanför Märket så att jag kunde fotografera. Jag såg Emmas hus i Eckerö, Berghamn, Eckeröhallen och Kärringsund. 20 min tog det att flyga ut till Märket och det skulle ta ytterligare ungefär 10 min till Grisslehamn. Tänk vad nära vi är Sverige egentligen fast det känns mycket längre när vi åker båt i två timmar varje gång vi ska dit. På hemvägen åkte vi förbi både hans hus och stuga och även min mammas och pappas hus i Norrsunda. Hoppas att jag någon gång får chansen att flyga ett litet skruttplan igen!

Bildbevis


Ignorera att jag är oskarp och Bengt blundar.

Bättre start på dagen finns inte

Sebba ringde från Ålandstidningen medan jag fortfarande låg i sängen och drog mig. Han frågade om jag tycker om att flyga;
-Jaoo, helt okej.
-Vill du flyga och fotografera till Märket idag kl 14?

Jag kan inte komma på hur den här dagen hade kunnat börja bättre!

Nu var det dags igen..

..det var ett bra tag sedan jag sist fick beröm för mitt jobb. Om jag inte minns fel så var det senast då jag fotograferade två stycken Vikingar i Kvarnbo i Saltvik.

-Du har fått en massa beröm på sistone från olika håll, berättade Frippe för mig igår.
-Jag? Av vem?
-Många. Lampi.. JP.. bland annat.
-Jasså? Det har jag minsann inte hört något om.
-Nä, såklart. Det här är ju Åland, alla vet utom den som det berör.

Så därför vill jag säga tack till den det berör. För berömmet alltså.

Yaaaaaawn..

Jag är så sömnig och sliten idag så jag förstår inte hur jag ska orka igenom hela dagen. Sitter i skrivande stund på Ålandstidningens redaktion, om en kvart ska jag iväg och fotografera vinnaren i OS-tipset och efter det blir det ganska lugnt, vilket är skönt just eftersom jag är så trött. Samtidigt så kanske jag är så sömnig för att det inte har varit så mycket jobb idag. För övrigt så är jag nöjd med dagen och med mig själv, den gamla Idan skulle nog inte ha hittat ork eller motivation att stiga upp och fara på jobb i morse om hon hade haft ett annat jobb..

RSS 2.0