You've got mail

Ärende: Viktig information om kaffeklubben
Från: "Fredrik Granlund" <Fredrik.granlund@alandstidningen.ax>
Datum: On, 2010-09-29, 01:56 pm
Till: Fredrik Rosenqvist, Matilda Andersson, Petter Lobraten, Thomas Jonsson, Ida Jansson, Liz Lindvall, Jacob Saurén

"Kollegor, vänner,

Efter ett halvårs försöksverksamhet har vi nu sammanställt den första officiella statistiken kring inköp och distribution av svenskt hederskaffe för tjänstemännen (och -kvinnorna) på Ålandstidningens redaktion.

Fredrik Granlund har köpt in mest kaffe, 17 paket. På delad andraplats kommer Petter Lobråten och Matilda Andersson. Fredrik Rosenknopp kvalar in på tredje plats.

Övriga sköter sig jävligt dåligt. Thomas Jonsson är en enda stor ynkedom, men sämst av alla är Jacob Saurén som inte bidragit med ett vitten till kaffeklubben. Han kommer sist i sammanställningen.

// Frippe"Inte gravid

Jag är illamående sen några dagar tillbaka. Nej. Jag är inte gravid. I morse var jag till Medimar och tog en massa prover och blev sjukskriven veckan ut. Blodsocker och borrelia testade de mig för bl a. Svaren får jag om några dagar. Troligtvis är orsaken ändå så enkel som stress.

Så jag är hemma, vilar, sover, försöker äta, vilar, sover.

Fotochef Jansson

Just det! Jag glömde nämna att jag är fotochef på jobbet nu när Chefen är borta. Den här gången inte heller självutnämnd sådan.. Han fyller år i morgon förresten. Chefen alltså. Om inte Facebook ljuger. Grattis!

Latjävel

Eftersom jag är en lat jävel och inte orkar skriva något själv så postar jag länkar istället. Jag höll på att sätta popcornen i halsen just när jag såg Mängis videoblogg. Det bästa jag sett på länge!

Snygg Mona

Ögongodis

Frulle på jobbet

Kl. 08.06 steg jag in på redaktionen idag. 24 min före min arbetstid egentligen börjar. Jag hade med mig två knäckisar med ost, skinka och gurka på som jag lagade hemma innan jag for. Skulle jag ha hittat min termos så skulle jag ha tagit med mig kaffe också, men den var spårlöst försvunnen så det fick bli finskt kaffe utan mjölk från kaffetermosen i matrummet en trappa ner. En sån där mugg, som är en termos skulle jag vilja ha. Men det gick bra med finskt svart kaffe och knäckis. Jag gjorde några bilder som jag inte hann med igår och kom att tänka på att även om det var en riktig pina att stiga upp i morse så går det snabbt över när jag kommer på jobb.

Flowerpower


När Matilda och jag var på information om dagens bilfria dag och dess aktiviteter till Agenda 21-kontoret så råkade hon putta till en blomma.. Jag är medveten om att den ser ganska levande ut på bilden, men tro mig, det var den inte. Den var så torr så torr så till och med mina undernärda blomstackare där hemma lever ett ganska frodigt liv i jämförelse. Hela växten hade skrumpnat ihop och lämnade ett spår av torra blad efter sig på golvet. Fattar ni ironin? Agenda 21="vill undanröja hoten mot miljön"(som det så fint står på deras hemsida) och så har de inte ens tillräckligt gröna fingrar för att sköta om en blomjävel.

Den första(?) och sista(?) bilden på mig själv


Strålande höstväder, flyt på jobbet, bilfri dag och ansiktsmålningar gör mig glad.

Bilfri dag

Idag när jag körde till jobbet i min bil så hörde jag på radion att det är bilfri dag. Tror jag ska tvinna på extra mycket med min bil idag, kanske burna lite utanför Biblioteket där Agenda-21 ska hålla något evenemang dagen till ära.

Det här blir en fin dag.

Herrarna vid det runda bordet

Idag lämnade jag in Sebbas gamla kamera på reparation till Gefoto. Det var Gerhard som tog emot det.
-Sebba var den yngste av herrarna vid det runda bordet, nämnde han när han såg Sebbas namn på kameran(herrarna vid det runda bordet=en samling gubbar, bestående av bl a Gerhard, en och annan byggjobbare och diverse andra kända profiler, som Sebba åt lunch med vid samma tid varje dag, samma plats, samma sällskap, samma jargong, diverse svordomar, diverse politiksnack).
-Han och jag stod alltid på samma sida i trafikfrågorna.. Han sade "Det är alltid bråttom, så länge man inte kör ihjäl någon".Gillalalalala på fäjsbuck


Blanka eller matta?

Jag och Benita var på en textilutställning med bara en massa mattor till Ålands museum idag. När vi gick därifrån utbrast Benita: "Jag blir så matt!"

Gud är inte på min sida

Jag undrar vad jag har gjort för att förtjäna ännu mer hosta (jag som trodde att jag höll på att bli frisk) och monstermensvärk. Idag har jag legat i sängen med deathwish. Håhåjaja.

Doktor Frippes ordination:

Svep ett dricksglas Coccilana tillsammans med tre panadol. Hjälper mot allt.

Ryggskott, nackskott?

Mardrömmar, dålig sömn, nackspärr och häcken full.

Om jag överlever den här fredagen så är jag värd en Oxfilé på Hjorten ikväll.

Idag

..är jag hemma från jobbet med feber, huvudvärk och förkylning. Halleluja.

La Vigne

Jag fotar kollegor till böcker de skrivit och säljer champagnebilder till Frankrike.


Killing me softly

Det värsta med fotografyrket är att man förr eller senare får ont i axlar och rygg om man bär på en 10 kg tung kameraväska 9 tim per dag. Och det har jag nu. Jag har inte haft några såna här problem tidigare, vad jag kan komma ihåg, även om jag suttit mycket framför datorer och i kassor i mina dagar.. Nu pirrar det, det svider, bränns och stramar i nacke och axlar. Kanske beror det på åldern.. Jag behöver hursomhelst en massage och träna upp ryggen ordentligt. Och helst skulle jag behöva några extra timmar på dygnet..

Quote:

"I'm selfish, impatient, and a little insecure. I make mistakes, I'm out of control and at times I'm hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best"
- Marilyn Monroe

Behöver städa lägenheten men jag städar datorn istället och hittar roliga saker som jag helt glömt bort


sötismammaochgullepappa.jpgThe båtten is nådd

Det blir inte mycket värre än så här..

88

Forced perspective

Fotografering i 38 knop

Igår åkte jag ribbåt i 38 knop och idag har jag fotograferat presidenten.


RSS 2.0