13 finnar


På Silja Europa ville dessa 13 finska pojkar att jag skulle fotografera dem. Snäll(menlös) som jag är så tog jag en snabb bild och bad dem skriva upp en mailadress som jag kunde maila bilden till. Jag gick därifrån med sju. En av dem tyckte att jag hade snygga skor och en annan bad mig maila "nejked piktjörs" på knackig(asdålig) engelska på samma gång som han skrev sin mail till mig.

Skickade precis iväg bilden till en av de sju adresserna. Men inga nakenbilder.

Ångrar mig lite nu.


Mitt liv som företagare

Livet rullar på. Jobbar 100% på Ålandstidningen samtidigt som jag driver mitt eget lilla företag. Med betoning på 'lilla'. Har redan hunnit göra en del jobb och för de pengar jag dragit in ska jag köpa en ny kamerautrustning. Samtidigt försöker jag laga ordentlig mat. Sova ibland. Träffa familjen och sköta min personliga hygien.

Ur dagens Ålandstidning:


Och sen blir man ledig. När man träffat familjen, sovit, ätit och duschat.. Vad gör man då?

Jag blir lite apatisk.

Att vara effektiv

Kryper ner under värmefilten och läser. Skjuter upp eventuella måsten en liiiiten stund till.

Ledig


Firar ledigheten med att gå på bio(Alvin och gänget 3). Äta hallonpaj men hallonsorbet och hallonsaft framför TVn. Läsa sagor om bilar i pyjamasen, lyssna på sagoböcker, sova 11 timmar, lyssna på Eric Saade på spotify och äta våfflor med sirap och grädde till frukost.

Med Ludwig förstås.

Jaa, lite så här jobbar jag.

Förra veckan åkte jag Silja Europa och fotograferade lite. Säkerhetsåtgärd nr 1: Skriv upp viktiga saker där du inte glömmer dem!

Som hyttnummer, vilket däck infon finns samt bingon, som jag skulle fotografera.


Sen tog jag en cola. När jag hade allt under kontroll.

Våfflar våfflor

Tomten kom med ett våffeljärn till mig. Så igår bjöd jag mig själv och mina stackars kollegor på våfflor på jobbet som tröst eftersom vi var tvungna att jobba på julen.

Den första våfflan fastnade.

Den andra också... Så jag skyller på Pirkkas våffelmix.

Gissa vems?


Ledtråd: Det är inte mitt brevinkast.

Lugn. Ba lugn.

Läget är under kontroll.

Livet i Mariehamn


Igår fick jag den här boken av Daniel. Livet i Mariehamn. Varje dag i ett år har han fotograferat åtminstone en bild om dagen, Liz har skrivit texterna och detta är den första delen.

Kan inte ge bort den i julklapp...

Om man tittar noga så ser man mitt namn. Och om man vill veta vilka bilder som jag har tagit(han har alltså inte fotograferat VARJE dag), så ska man bläddra fram till 27-28 juni.

Det roliga är.. Att jag tackat nej varje gång Daniel frågat mig om jag kunde ta en bild till hans bok. Jag tycker inte att jag har haft tid att tänka på någon annans projekt. De två bilderna som sen kom med i boken tog han från Ålandstidningens arkiv.

Och så skriver han "Tack för hjälpen".

Jo tjena. Varsågod?

Julis


Igår anlände en korg full med godis till redaktionen. Julklapp från TT spektra. Idag ser den ut som ovan - vi är alltså inte speciellt många på jobb. I de vita påsarna är det nötter.. Därför finns det så många av dem.

This Love


Tog en fin bild igårkväll. Den hamnade inte i tidningen.

Genrebild


Letar efter bilder till årsöversikten som ska publiceras i slutet på året och rensar bland de som ska föras över till fotoservern... Hittade den här på Ludde som jag tog när jag skulle ta en genrebild som illustrerade något med en TV. Lilla gulle.

Bajskaffe

Idag har jag druckit världens dyraste kaffe. Det kostar 150€/kg och heter Kopi Luwak. Kattdjuret luak äter kaffebär som kommer ut som kaffebönor.. Och de gör man kaffe på.

Mina utomordentligt finkänsliga smaklökar tyckte att det smakade mest kaffe. Starkt kaffe.

Spank you helpy helper


Ah, härligt med hjälpsamma kollegor.

Pirrig

Det är kallt och blött ute idag. Jag fryser. Dricker te och är blöt om fötterna. Snart ska jag cykla iväg till bussplan och ta bussen till Eckerölinjen. Ska fotografera för paf idag igen. Det ska bli jättekul, jag är lite pirrig, men det kommer att gå bra.

Känner mig ganska tillfreds med tillvaron just idag.
Vi får se om det håller i sig.

Dancing on my own

Förra veckan var jag på bio. Ensam. Tydligen Z också.


Präst med hästsvans och motorcykel

Igår var jag på Mats minnestund. Prästens ord var så fina. Han sa "Livet är ingen rättighet. Det är en gåva. Se till att ta vara på varje sekund." Samtidigt som han såg rakt in i allas hjärtan. Så många människor. Så många ledsna människor. Så många unga som inser att ingen är odödlig, däribland jag.

Stormen Anna

Idag har jag inte legat på latsidan. Varför är det just dessa dagar som alla ringer och vill småprata?

Idag kl 08:15 befann jag mig här.

Och sen har jag bråkat med det här.

Bland annat...

Testbild.jpg


Igår kl 10.00 var det vackert ute i Finström.

Oslo


I slutet av mars begav jag mig ut på äventyr. Efter en lång resa kantad av fyllon, varning för barn, kryssningsfärjor, tåg och förseningar så kom jag äntligen fram. Till Oslo. Till Anna och Lukas. På morgonen åt jag och Anna frukost, Lukas hade farit på jobb.

Sen gick vi ut i solen och tog spårvagnen...

..till Vigelandsparken!

Såg Sinnataggen och ångrar mig att jag inte fotograferade mer, för det var vackert där i parken.

Sen promenerade vi till Operahuset och gick upp på taket!

Det var häftigt, och fint väder var det också!

Vi fikade på Bagel & Juice.

Anna njöt i vårsolen som sken på oss genom fönstret.

På kvällen åt vi middag på Friday's och sen åkte jag hem med Lukas i hans bil morgonen efter. Det var en kort med bra resa. Tyckte om Oslo.

Ludde med sin kudde


En gång sov Ludde hos mig i stan. Vi hyrde Alvin och gänget och åt plättar till frukost.

RSS 2.0