Fotovägg

Jag har länge funderat på att knåpa ihop en fotovägg. En hel vägg med svartvita fotografier av familjen i svarta ramar. Nu har jag äntligen framkallat den första bilden till mig fotovägg - den på Cornelia som du kan se längre ner, fast svartvit. Och så har jag skickat iväg en bild på Albin. 70x100 cm canvas. Hoppas hoppas det blir bra!

Tog tre öl ikväll

..och fotograferade dem på uppdrag av Anna Karlsson på XIT, eller Åland Just Nu som tidningen heter numera. Det var nog första gången i mitt liv jag köpte öl. Och när jag var klar hällde jag ut dem! Några timmar tog fotograferingen och redigeringen och det var riktigt kul för jag är nöjd med resultatet med tanke på att jag endast hade ett dåligt stativ från Jula, min externa blixt och mitt kök till förfogande. Det är inte ofta jag fotograferar på min fritid, men det ska jag försöka börja göra oftare.

Håll utkik i Åland Just Nu. Vet dock inte om bilderna kommer i Maj-numret eller i Juni. Eller om de kommer alls..

Min terapeut har sagt att jag varje kväll ska skriva upp några saker som jag gjort under dagen som jag är stolt och nöjd med. Igår tog jag många fina bilder på Rune Söderlund i hans växthus bland en massa blommor, som kom i tidningen idag. På förstasidan bland annat. Bara att se alla tusentals blommor i alla färger var rena rama lyckopillret! Det är lätt att inte lägga märke till allt det vackra runt omkring en. Men tittar man genom en kameralins så ser man mycket på annorlunda sätt. Idag var det BB-fotografering också. Två små bebisar fotograferade jag och hade redan på ditvägen bestämt mig för att försöka att inte fotografera dem som man alltid gör - med sin mamma, pappa och syskon i den där hemska bruna soffan som står i TV-rummet. Bebisar blir man alltid glad av att fotografera och dessutom så tycker jag att de blev väldigt bra. De bilderna kan ni se på familjesidan i morgondagens tidning!

Det går bra nu.

Gymnastikföreningens vårfest och hundclickerkurs


Dopade Albin


Lille Albin Verho hade visst vuxit en hel del sen jag var dit sist och fotograferade honom. Det var när han föddes som vi hade en fotosession och i förra veckan var det dags igen - dopkort. Jag har snöat in helt på highkey när det gäller bebisbilder, men visst är det fint?

Inte igen..


Vill inte falla tillbaka ner i samma stora svarta hål igen!

Den enes den andres

Från och med i morgon och några månader framåt jobbar jag 100% på Ålandstidningen.

Jag önskar bara att det var p.g.a. andra omständigheter..

Taxen Ronja


Idag har jag mockat, städat, diskat, fotograferat Albin, fotograferat taxen Ronja(se bild), lagat mat, solat på balkongen och ridit.

Är det bara jag eller ser Ronja ut som en råtta?

Vill ha en egen vovve


Igår var jag hundvakt åt Ringo medan mamma och pappa var till Sverige över dagen. Kl 07.00 kom han till mig. Vi vilade till kl 08.00 ungefär, då fick han sitt morgonmål och efter det var vi ut på en lite morgonpromenix. Det är läskigt att vara i stan, framförallt alla bilar är hemska tycker han. På det sättet är han väldigt annorlunda jämfört med Isolde som var mindre till storleken men inte rädd för något, varken bilar eller flygplan. Efter att jag ätit frukost och diskat så for vi iväg till stallet där vi spenderade hela dagen, med avbrott för lunch. Jag mockade och Ringo lekte med Freja, när jag var ut och red en timme så fick han vänta i bilen och senare kom Hansi och Harley ut för att jaga råttor. Råttorna i stallet är stora som kattor och nästintill tama, men ändå hade ingen av dem gått in i våra fällor som vi lade upp i fredags. Tanken är att vi ska fånga en råtta eller två för Harleys skull så att han ska få ta livet av dem. Djurplågeri? Jag skäms nästan för hur gärna jag vill se en råtta dö skrikandes. Hoppas det blir blodigt!

Efter att ha varit på gång i stort sett hela dagen så åkte Ringo och jag hem och åt middag och sen vilade vi lite innan mamma och pappa kom och hämtade honom igen. Usch vad tyst och tråkigt det är utan honom nu!

Dunka dunkaIdag har jag jobat hela dagen, nu är jag hemma och njuter av en stor skål flingor med mjölk. Efter denna värmande, mättande middag är det dags att dra iväg till Idrottsgården på ett jobb innan det är helg på riktigt!

Idag sa Daniel att det kommit in klagomål till tidningen om att fotograferna(=jag) stör för mycket vid kulturtjohej som fiolkonserter på Alandica. Hoppsan! Nu ska jag snöra på mig indiansmygarskorna och dra iväg!

Och jo, bilden är på Paranoid Park.

Jansson hoppar in

I morgon ska jag jobba istället för Sebba som är sjukskriven. Troligtvis på onsdag och torsdag också! Hurra! Jag slipper klättra på väggarna och min tillvaro känns med ens lite mer meningsfull!

Murphy's law

Tidigare i veckan handlade jag alla ingredienser som behövs för att laga Leilas påskcupcakes. Enligt receptet ska det bli 12 st men när jag bakade en sats igår så fick jag endast ihop till 6 st. Kanske för att jag använde gigantiska American muffins formar? Hursomhelst så lagar jag en sats till idag eftersom vi är 8 st som ska äta påskmiddag hos morsan. Mitt i allt så slår det mig: Jag hade inte i 0,75 dl mjölk i smeten när jag bakade igår. Kanske därför de blev stenhårda? Nåväl. Skam den som ger sig. Glad i hågen bakar jag en sats till idag, blandar ut den lilla mjölk jag har med vatten och häller i 100 g mandelspån som jag hittade i skåpet istället för hasselnötter..

Nu återstår bara att se vad det blir för spektakel av detta påskbak.

Baka baka

Bagare Jansson bakar påskcupcakes i pyjamasen.

RSS 2.0