Väntan

Tur att man är stark i psyket så att det här med att vänta på framtiden inte alls känns så farligt.

DSC_0001.jpg

Här är den. Den första. Nummer ett. ALLDELES FÖRSTA BILDEN. Tagen med min nya fina kamera. Den är på Petter.
Förutom att jag under dessa knappa tre dagar konstaterat att jag älskar den så kan jag även konstatera att min gamla trötta trotjänare till dator inte riktigt är optimal för att behandla 36 megapixels bilder med. Måste ha en ny dator.

Kärlek

Älskar min fina nya kamera. Igår gjorde jag en fotografering för reumaförbundet och den skötte sig utmärkt.
Älskar inte att plus- och minusknapparna har bytt plats.
Men annars. Älskar älskar älskar.

22 år, snart 87

Ikväll har jag varit på en föreläsning. Harriet Jossfolk-Furu berättade om sin utbrändhet, eller utmattning som hon hellre kallade den. Hon jobbar som reporter på en lokaltidning i österbotten och sade många intressanta saker. Mycket som jag själv känner igen. För jag har nästan varit där jag också, för lite drygt ett år sedan. Jag var nog inte så illa däran om jag jämför mig med Harriet, som var sjukskriven drygt ett år innan hon gick tillbaka på jobb, jag var bara sjukskriven lite drygt en månad men ibland kan jag vara tacksam för att mina ångestanfall kom så tidigt i min karriär så att jag kan lära mig leva med dem. Om jag tänker tillbaka så var jag nog bara 19 år gammal när den började komma. Men att det var ångest förstod jag ju inte då.
Idag känner jag igen den när jag ser och känner den. Och ibland tänker jag att jag skulle också kunna föreläsa för andra. Förklara för andra hur den känns och hur det var för mig.
Ibland. Om jag är lite självisk och bitter så tycker jag att livet har varit lite jävla orättvist och tungt under några år. Jag har visserligen lärt mig massor om livet. Men ibland önskar jag att jag skulle få vara lite naiv. Lite dum. Jag vill tro att livet är en dans på rosor att lyckan står bakom hörnet och att det finns gott om kärlek och lycka till alla. Jag vill inte veta att det snarare är en ful jävla kamp. Där man får slåss med näbbar och klor ibland och det är ingen annan som tänker på dig, än du själv. En kamp om balans. Balans i allt. Klyschigt, jag vet.
Dessutom så hade Karin Erlandsson bakat GUDOMLIGT goda muffins och kakor. Bara det liksom.

"Så jävla ont i skägget!"


Se också förberedelserna och matchen från en annan kamera.

Krig, kris eller strejk... De är inte så jäla noga!Går på triangelmedicin. Det är inte så himla enkelt att få det rätt då. Need I say more?

Multitasking

Förresten så försökte jag filma presskonferensen om vrakölet i torsdags. Det gick mindre bra, men om du har 1 tim 17 min att slå ihjäl, eller bara vill lyssna på folk som pratar dålig engelska, kan du se försöket här. Det var sannerligen inte lätt.

Just nu

Äter triangelmedicin för mina revben, har ont som tusan ändå. Är lite halvlullig för det mesta, men försöker jobba ändå. Har sålt bort min gamla kamerautrustning, väntar på att den nya ska komma. Jobbar ett tiodagars pass(eller tolv om man räknar med vårfågeljakten förra helgen), sen ska jag vara ledig i fyra dagar och tvätta min stuga med högtryckstvätt. Kanske måla också. Kommer bli fint!

Stolt

Igår var jag med i Nyan. Kolla in mina muskler!

Voff voff


Kolla in bilden ovan och andra fina hundbilder här.

Annars då?

Jovars.
Receptionisten på Medimar tilltalar mig med förnamn.
Har gått över från att svepa hostmedicin med morfin i till att ta värktabletter med kodein istället. Jag tror att jag har hostat i ungefär 3-4 veckor nu och har sjukt ont i revbenen på vänster sida, därav värktabletterna.
I ungefär 4 månader har vi gått omkring som zombies på jobbet. Den ena sjukdomen har avlösts av den andra och vi har hostat i stämmor så det har ekat på hela redaktionen. "Jag håller på kartlägger alla sjukdomar nu", sa Anna idag. "Jag tror att vi har tvar allihopa".

Ack ack, dessa grävande journalister.

Plötsligt händer det:


Första gången som en random läsare hör av sig och berömmer mig utan att själv vara med i artikeln/bilderna. Bildspelet kan du förresten se här.

Ledig torsdag

Jag har fått kompledigt av chefen idag och i morgon. Idag ska jag göra några ärenden, fixa Luddes present och åka ut till stugan och skrapa lite färg på min stuga. Den ska målas om, men innan dess ska den både skrapas och tvättas. Ikväll ska jag på födelsedagskalas till Ludwig i Kungsö och i morgon drar jag till Uppsala över dagen. Eller ja, tre timmar hade jag tänkt spendera i Gränby centrum. Måste ha nya skor.
Natten till lördag. Kl 04:00 ska jag och kollegan Petter befinna oss ute på Vårdö för vårfågeljaktsreportage, det blev uppskjutet från den 1 maj... Det ska bli jättemysigt. Jag ska laga äggmackor och kaffetermos.

Min familj asså

Ibland tänker jag på min framtid och att jag inte vet hur den ser ut. Folk säger åt mig att flytta, resa och göra något galet. "Passa på medan du är ung!". Och så tänker jag att det inte låter så tokigt. Jag har funderat på allting mellan språkresor till bartenderutbildningar och utbildningar på andra sidan jordklotet, men så tänker jag på Ludde, Oliver, Lukas, Peter, Eva, Anna, Cornelia, mamma och pappa. Min familj.
Och då kan jag inte tänka mig att bo på andra sidan jordklotet.

Fler besynnerliga brev

Jag får sällan post till jobbet. För två år sen fick jag ett julkort från Ålandsbanken och sen dess har det varit dåligt med post med mitt namn på. Tills jag fick detta för någon månad sen:

Besvikelse.
Alla andra på redaktionen hade också fått det.
Det står på finska, jag förstår inte ett ord. Så när som på en mening på slutet där det står att i landskapet Åland bor krångliga invånare och att "Ryssland kan säkert göra någonting med pyttelitet Åland och ålänningarnas pyttesmå tankar."
Avsändaren bor på Lillemansgatan 666 och råkar ha samma telefonnummer som Ålandstidningens vd...


Besynnerliga brev

Vi får rätt mycket post hit till redaktionen. En hel arsenal av dagstidningar tillsammans med en del brev dimper ner i vår postlåda varje dag. En dag när Malin var nyhetschef och öppnade ett kuvert som kommit med posten hittade hon detta:

En massa fina tidningsurklipp! Det tråkiga var att vi aldrig förstod kontexten.

RSS 2.0