"Pressfotografins Barndom" på GUC

Idag har jag hjälpt till att hänga upp utställningen Pressfotografins Barndom i skolan, som vi har fått låna till februari-mars nästa år. Jacob Forsell kom hit med bilderna som han, Hasse Holmberg, Jan Lundgren och Roger Tillberg räddat från Dagens Nyheters källare i Marieberg på Kungsholmen. Samlingen består av tusentals glasplåtar från 1890-talet som inte har sett dagens ljus på ca 100 år. BIlderna föreställer kungligheter, miljöbilder från Sthlm och dåtidens kändisar som t.ex. Semla Lagerlöf, Gösta Ekman och Greta Garbo och de är tagna av den tidens ledande reportage-fotografer.

Med ny teknik överförs bilderna till digitalt medium för att bevaras till eftervärlden. Glasplåtarna scannas och restaureras elektroniskt för högsta kvalitet och arbetet har pågått sedan september 2007. Här kan du se några av bilderna och läsa mer om utställningen.


Den här bilden kommer antagligen tryckas på vernissage-korten som ska delas ut inför vår Secondhand Mode-utställning på Clarion Hotel Gillet efter jul. Modellen är Emma och det är jag som är fotografen.

Kommentarer
Postat av: eva

Kul om din bild blir på korten. Spännande att få vara med och se hur man restaurerar gamla bilder

2008-11-18 @ 19:27:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0